- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

U Srbiji u februaru pokrenut postupak za prinudnu likvidaciju skoro 3.956 firmi

CC0 / Pixabay / Dokumenti
Dokumenti - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2023
Pratite nas
Agencija za privredne registre je u toku februara pokrenula postupak prinudne likvidacije 3.956 privrednih društava koja nisu dostavila svoje finansijske izveštaje za 2019. i 2020. godinu.
APR je saopštio da su izveštaji izostali do kraja poslovne 2021. godine, što je bio rok u skladu sa Zakonom o računovodstvu. Pokretanju je prethodilo objavljivanje obaveštenja o neotklonjivim razlozima privrednim društvima a u skladu sa Zakonom o privrednim društvima.
„Na internet stranici Agencije su u toku februara objavljeni oglasi privrednim društvima o pokretanju prinudne likvidacije, koji će biti objavljeni u trajanju od 60 dana i promenjen je registarski status, a uz poslovno ime ovih društava dodat je deo – u prinudnoj likvidaciji“, navodi APR.
Rešenja o pokretanju postupka prinudne likvidacije u papirnoj formi upućena su, putem pošte, na registrovane adrese sedišta ovih društava.
APR najavljuje da će po isteku zakonskog roka od 60 dana od dana objavljivanja oglasa na internet stranici Agencije, nadležni registrator u daljem roku od 30 dana, doneti pojedinačne akte o brisanju.
„Na osnovu tih rešenja će ova društva biti izbrisana iz registra, u skladu sa Zakonom o registraciji“, navodi APR.
APR obaveštava da je pretragu oglasa i obaveštenja moguće izvršiti na internet stranici Agencije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala