- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Požar izazvao temperaturu od 1200 stepeni: Ambasador Srbije u Grčkoj opisuje detalje užasne tragedije

© AP Photo / Vaggelis KousiorasSudar vozova u Grčkoj
Sudar vozova u Grčkoj - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2023
Pratite nas
U čeonom sudaru teretnog i putničkog voza nadomak grčkog grada Larise, prema poslednjim informacijama, poginulo je najmanje 40 osoba, a među nastradalima nema državljana Srbije, rekao je za Sputnjik ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević.
Spasojević je naveo da broj stradalih u katastrofalnoj nesreći raste iz minuta u minut i dodao da je najmanje 130 osoba povređeno, od čega je polovina prevezena u bolnice.

„Došlo je do čeonog sudara teretnog voza koji se kretao iz Soluna i bio je natovaren do vrha čelikom i gvožđem, dok se drugi voz, putnički, kretao iz pravca Atine ka Solunu. U putničkom vozu nalazilo se oko 350 putnika, među kojima ogroman broj studenata, mladih ljudi koji su se vraćali kućama, jer je ovde počeo post i državni je praznik u Grčkoj. Prva dva vagona su potpuno uništena, što od udara, što od požara koji je izbio. Hiljadu i dvesta stepeni je bila temperatura koju je izazvao požar“, rekao je srpski ambasador opisujući kako se dogodila velika železnička tragedija.

On je dodao da su posle sudara i požara prva dva vagona poput amorfne mase i da se ništa u njima ne može razaznati.
„Iz njih još nisu ni počeli da izvlače nastradale. Ovih 40 poginulih putnika izvučeni su iz trećeg vagona, od čega je osam tela potpuno spaljeno i nemoguće je utvrditi identitet, moraće da se uradi DNK analiza“, rekao je ambasador.
Kada je reč o uzroku sudara, Spasojević je kazao da je prema prvim medijskim izveštajima, najverovatnije po sredi ljudska greška, ali to nije potvrđeno. Sve detalje nesreće će utvrditi istraga.
Grčki mediji su javili da je uhapšen otpravnik vozova sa železničke stanice u Larisi, a spekuliše se da je propustio da okrene ručnu skretnicu.
Sudar vozova u Grčkoj - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2023
SVET
Raste broj žrtava katastrofalnog sudara vozova u Grčkoj, proglašena trodnevna žalost /video, foto/
Sudar vozova u Grčkoj - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2023
SVET
Uhapšen šef železničke stanice u Larisi zbog stravičnog sudara vozova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala