- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Nakon zamrzavanja cena, skopske prodavnice bez polubelog i belog hleba

© Sputnik / Lola ĐorđevićPolice sa hlebom u prodavnici
Police sa hlebom u prodavnici - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2023
Pratite nas
U trgovinama u Skoplju jutros nije bilo belog i polubelog hleba, nakon odluke vlade o zarmzavanju cena ove dve vrste hleba težine do 450 grama na 33 denara.
Na rafovima je bio samo crni, raženi ili kukuruzni hleb, odnosno one vrste čije cene nisu zamrznute i prodaju se po 60 denara i više.
Proizvođači hleba rekli su na konferenciji za novinare u ponedeljak da će zaustaviti proizvodnju ako vlada zamrzne cene.
Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski izjavio je juče da je cena hleba zamrznuta jer preduzeća nisu snizila cene osnovnih proizvoda uprkos antikriznim merama vlade.
Takođe, vlada je ukinula subvencionisanu cenu struje.
„Preduzeli smo antikrizne mere kako bismo građanima i preduzećima obezbedili mirnu i predvidljivu jesen i zimu tokom energetske krize. Preduzeća su preko ESM-a dobijala cenu struje nižu od cene akcija. Prošlo je dovoljno vremena od poslednjeg paketa mera da se cene usklade. Provere Tržišne inspekcije su pokazale da iako preduzeća dobijaju subvencionisanu struju, cene nisu niže ili su neznatno snižene. Neću dozvoliti neopravdana poskupljenja. Stoga smo na današnjoj sednici ukinuli ovu meru. Proizvođači osnovnih prehrambenih proizvoda će se snabdevati električnom energijom u skladu sa Zakonom o energetici i pravilima za snabdevanje električnom energijom“, rekao je Kovačevski posle jučerašnje sednice vlade, preneli su skopski mediji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala