Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Srbija ne vidi isto rešenje za Kosovo kao 22 zemlje EU – nije to od juče

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2023
Pratite nas
Večeras ću pričati o onome šta se dogodilo u Briselu, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na pitanje o razgovorima sa Aljbinom Kurtijem i predstavnicima EU o francusko-nemačkom predlogu za Kosovo i Metohiju.
Vučić je to kazao odgovarajući na pitanje o različitom tumačenju sastanka u Briselu, budući da je šef EU diplomatije Žozep Borelj rekao da su se dve strane saglasile, Kurti je rekao da Beograd nije bio saglasan sa potpisivanjem, a predsednik Srbije da prištinska strana nije htela da govori o ZSO i da je dogovoreno da se razgovori nastave, dok je američki izaslanik Gabrijel Eskobar naveo da ima još mnogo da se razgovara.
„Mislim da sam dobio priznanje od naših evropskih sagovornika za konzistentu i konstantu politiku i stavove koje sam iznosio i pažljivo ću večeras pročitati da vidite razliku između tumačenja i manipulacija. Mi na drugačiji način vidimo situaciju na Kosovu i Metohiji u odnosu na 22 zemlje EU, nije to od juče, ni od danas, ni od 2008, već i pre toga“, rekao je Vučić.
On se pita zašto su se svi iznenadili onim što se dogodilo u Briselu, kad je „sve teške članove lično pročitao u Narodnoj skupštini“.
„Od naroda nikada ništa nisam krio, nisam ni juče, neću ni danas, neću ni sutra“, rekao je Vučić i najavio da će večeras detaljno i temeljno da govori o svemu, o svakoj tački i zapeti.
„Oni u EU odlično znaju šta sam rekao i Šolcu i Makronu i svim drugim evropskim liderima“, rekao je Vučić.
Oliver Varhelji i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2023
SRBIJA
Vučić se sastao s Varheljijem, u vozu potpisan grant EU za brzu prugu Beograd-Niš /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala