- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bivši bugarski ministar o uključivanju NATO u ukrajinski konflikt: Dovešće do trećeg svetskog rata

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaSpecijalna vojna operacija ruske vojske u Ukrajini
Specijalna vojna operacija ruske vojske u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2023
Pratite nas
Vojni konflikt između Rusije i Ukrajine se nastavlja zbog odsustva pregovora između Moskve i Vašingtona, izjavio je bivši ministar odbrane Bugarske Krasimir Karakačanov televiziji „Bugarska on er“.
Evropa, prema njegovim rečima, u trenutnoj situaciji deluje samo kao donator starog oružja i ekonomski gubitnička strana. Istakao je da je pre godinu dana Evropa imala priliku da se dokaže kao velika sila, a ne da se ponaša kao dvorska dama.
Trenutni oružani konflikt ima predistoriju koja se zaključuje u odnosima između zapada i Ruske Federacije u poslednjih 20 godina, smatra bivši ministar. On napominje da su se odnosi zaoštravali nekoliko puta, između ostalog i kada su SAD podržale pokušaj sirijske opozicije da svrgne vladu Bašara Asada.
Prema rečima Karakačanova, u slučaju rata između NATO-a i Rusije nijedna strana neće pokazati milost.
„Ko može da pobedi Rusiju? Očigledno je da Ukrajina ne može. Ona nema ni ekonomski potencijal, koliku god podršku da dobije, a to je trenutno oko sto milijardi. Čak ni u demografskom pogdledu ne može da pobedi Rusiju, jer na teritoriji Ukrajine živi ne više od 27-28 miliona ljudi. Dok u Rusiji živi 150 miliona ljudi. Ukrajinski vojno-industrijski kompleks takođe nema potencijal da isporuči taj vojni resurs. Ako govorimo o pobedi nad Rusijom, to znači rat NATO-a protiv Rusije. To znači upravo to – treći svetski rat ili nuklearni rat. Ako dođe do nuklearnog rata, onda neće biti važno ko je pobedio“, zaključio je bivši ministar odbrane Bugarske.
Protivavionski sistemi S-300V i S-300VM - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
SVET
Bugarski ministar odbrane: Ko će štititi naše nebo ako Ukrajini pošaljemo raketne komplekse?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala