- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Poljski ministar: Varšava slala Ukrajini municiju pre početka specijalne operacije

© AP Photo / Michal DyjukPoljski tenkovi "leopard 2"
Poljski tenkovi leopard 2  - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
Pratite nas
Poljska je počela da isporučuje Ukrajini municiju još pre početka specijalne vojne operacije, izjavio je ministar nacionalne odbrane zemlje Mariuš Blaščak u intervjuu za list „Metropolija varšavska“.
„Podrška koju smo pružili Ukrajini – a da podsetim da smo prve isporuke municije u Ukrajinu poslali još pre početka rata – naterala nas je da dodatno ubrzamo rad na opremanju poljske vojske. Moramo biti spremni za sve moguće slučajeve. Amerikanci imaju termin za takvu politiku – peace through strength (mir kroz snagu)“, rekao je Blaščak.
On je podsetio da je Poljska predala ukrajinskoj vojsci, između ostalog, tenkove T-72, ​​artiljerijske granate i municiju, prenosive protivvazdušne raketne sisteme i bespilotne letelice.
Rusija je ranije uputila notu zemljama NATO-a zbog isporuke naoružanja Ukrajini. Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov primetio je da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora i da će imati negativan efekat, dok je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov istakao da neprekidna velika pomoć Kijevu sve više „uvlači zapadne zemlje u sukob na strani kijevskog režima“.
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2023
SVET
Šef NATO: Istrošili smo rezerve municije za Kijev; To je sada rat do iscrpljenja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala