Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Petković se hitno oglasio iz Brisela: Kurti na sve načine beži

© Sputnik / Lola ĐorđevićDirektor Kancelarije za KiM Petar Petković
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
Pratite nas
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković hitno se oglasio iz Brisela. On je rekao da je važno da građani Srbije znaju da se predsednik Srbije u Briselu bori i insistira na ZSO, na poštovanju Briselskog sporazuma dok se premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti koristi trikovima kako bi sve to izbegao.
"Trenutno je pauza nakon bilateralnog sastanka Vučića sa Lajčakom i Boreljom. Ono što je bitno za građane da znaju jeste da Kurti na sve načine beži i pokušava da svim trikovima izbegne formiranje ZSO. Sa druge strane imamo predsednika Vučića koji se za isto formiranje ZSO bori do kraja", rekao je Petković.
Na pitanje vezano za ZSO i to da deo javnosti u Srbiji ocenjuje da je danas dan D, i da će sve biti potpisano, Petković je rekao da danas nije nikakav dan D.

Simić: Srbi na KiM imaju poverenje u Vučića

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavo je danas da Srbi na Kosovu i Metohiji imaju poverenje u predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer znaju da se on bori za njihov opstanak na KiM, kao i za mir i sigurnost.
"Bez obzira ko se nalazi sa druge strane pregovaračkog stola, mi znamo da predsednik Vučić nosi na sebi težak teret borbe za srpske interese u suženom prostoru pod snažnim međunarodnim pritiskom. Ali Srbi na KiM imaju puno poverenja u njega i naš pregovaračkih tim i znaju da će se boriti najbolje moguće u ovim okolnostima", rekao je Simić za TV Pink.
Dodao je da Srbi na KiM pažljivo prate današnje razgovore u Briselu i očekuju da čuju ishod.
Simić kaže da na KiM, pogotovo kada su Albanci u pitanju, svi zbijaju redove i pružaju podršku svojim pregovaračima i daju im vetar u leđa da istraju u nastojanjima da se Briselski sporazum i sve ono što ide u korist Srba na KiM izbegne.
"Sa druge strane, opozicioni lideri u Beogradu na sve načine pokušavaju da državi i predsedniku Vučiću slome kičmu. Šta god da učini Aleksandar Vučić oni će biti protiv njega i protiv svoje zemlje, a na žalost i protiv svog naroda koji živi na KiM i to je nešto što Srbi na KiM ne mogu da razumeju i shvate i to im neće oprostiti", poručio je Simić.
Aleksandar Vučić, Žozep Borelj, Miroslav Lajčak i Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
SRBIJA
Završen sastanak u Briselu, očekuje se obraćanje Vučića i Borelja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala