- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ovo je jedinstvena prilika: Kijev treba da potpiše mir, pre nego što Rusija mobiliše privredu

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaAleksandar Lukašenko
Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
Pratite nas
Kijev nema drugu opciju nego da sada, bez preduslova, zaključi mirovni sporazum, rekao je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko kineskim medijima.

"Sada je jedinstvena prilika (ja to vidim i intuitivno osećam), kada je moguće staviti tačku na ovaj sukob. Možda druge neće biti", rekao je šef države, odgovarajući na pitanje kako vidi perspektivu rusko-ukrajinskog sukoba.

"Moramo iskoristiti ovaj trenutak dok Rusija u potpunosti ne prevede privredu na ratni režim rada. Jedinstven je trenutak", dodao je on.
Aleksandar Lukašenko je naglasio da se svaki rat pre ili kasnije završava mirom i ni sadašnji nije izuzetak. Pitanje je samo koliko će ljudi poginuti i u ime čega.
Cilj ruskog predsednika Vladimira Putina je, prema rečima beloruskog lidera, pre svega, da osigura bezbednost svoje zemlje – da se na teritoriji Ukrajine nikada ne pojave znaci agresije prema Rusiji.
„Rusija je predlagala pregovore od prvog dana. Mi smo bili učesnici u tom procesu, mi smo ga organizovali“, istakao je Lukašenko.
Mapa Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Savetnik Zelenskog: Ukrajina može nestati kao država
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala