- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nariškin: Nisam bio nadmen u razgovoru s direktorom CIA, poštujem kolegu

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaDirektor Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin
Direktor Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
Pratite nas
Direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin negirao je saopštenja američkih medija o tome da je navodno nadmeno razgovarao s direktorom CIA Vilijamom Barnsom tokom njihovog poslednjeg susreta u Ankari, u novembru 2022. godine.
„I dalje pozitivno ocenjujem karakter i rezultate sastanka s kolegom Vilijamom Barnsom“, rekao je Nariškin novinarima i dodao da je susret u Ankari bio sadržajan i da je protekao u vrlo prijatnoj atmosferi.
On je dodao da i dalje „veoma poštuje svog kolegu Vilijama Barnsa, i kao vrlo iskusnog diplomatu, i kao kolegu koji, možda još nema veliko iskustvo u radu na dužnosti direktora Centralne obaveštajne uprave“.
Prema njegovim rečima, susret u Ankari je trajao dva i po sata.
„I samo to već govori o tome da teško da bi sastanak mogao biti tako pozitivan ako se jedna od strana ponašala drsko, grubo i nadmeno“, naglasio je Nariškin.
On je, takođe, rekao da se u razgovoru s američkim kolegom oslanjao na mišljenje ruskog naroda.
„Odakle su se takve ocene pojavile kod mog poštovanog kolege: moguće zbog toga što je shvatio da sam se ja u tom razgovoru, tokom tih pregovora, oslanjao ne samo na svoje mišljenje, nego na mišljenje mnogomilionskog naroda Rusije“, rekao je Nariškin.
Šef CIA Vilijam Barns je u razgovoru za televizijski kanal „CBS njuz“ izjavio da se Nariškin tokom sastanka u Ankari, čije su teme bile nuklearna bezbednost i situacija u Ukrajini, prema njemu ophodio nadmeno, izazivački i drsko, te da je sastanak bio „prilično deprimirajući“.
CIA - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2023
RUSIJA
Direktor CIA optužio glavnog ruskog obaveštajca za drskost
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala