- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kremlj: Situacija oko Pridnjestrovlja ─ povod za pažnju i zabrinutost

© Sputnik / Sergeй KuznecovPripadnik ruskog mirovnog kontingenta u Pridnjestrovlju
Pripadnik ruskog mirovnog kontingenta u Pridnjestrovlju - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
Pratite nas
Situacija oko Pridnjestrovlja predstavlja za Kremlj predmet najveće pažnje i povod za zabrinutost, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
„Naravno, situacija u Pridnjestrovlju je predmet naše najveće pažnje i povod za našu zabrinutost. Situacija je turbulentna, provocira se spolja“, istakao je Peskov.
Prema njegovim rečima, Zapad i kijevski režim sposobni su na provokacije u Pridnjestrovlju.
„Znamo da su i naši protivnici u ukrajinskom režimu, u kijevskom režimu i u evropskim zemljama sposobni za razne vrste provokacija. Mi to dobro znamo i svesni smo toga“, dodao je Peskov.
Ministarstvo odbrane Rusije je 23. februara saopštilo je da kijevski režim sprema oružanu provokaciju protiv Pridnjestrovlja, koju će izvesti ukrajinske jedinice, uključujući neonaciste „Azova“ (prepoznat kao teroristička organizacija i zabranjena u Rusiji). Kao izgovor za invaziju na nepriznatu Pridnjestrovsku Republiku, Kijev planira da inscenira navodnu ofanzivu ruskih trupa sa teritorije Pridnjestrovlja. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je u petak da će oružane snage Rusije adekvatno odgovoriti na provokaciju kijevskog režima protiv Pridnjestrovlja, ako se ona desi.
Ukrajinski vojnici na Međunarodnim vojnim vežbama Rapid Trident 2019. u Lavovskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Kijevske vlasti prebacuju trupe na granicu sa Pridnjestrovljem
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala