- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Od Đavola do Đavola – sve je otišlo dođavola

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICPartizan i Mančester junajted
Partizan i Mančester junajted - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
Pratite nas
Pre 40 meseci na stadionu Partizana tražila se karta više za utakmicu trećeg kola Lige Evrope protiv slavnog Mančester junajteda. Nisu se najpopularniji Đavoli naigrali fudbala protiv crno-belih, iako su pobedili. Delovalo je tada da Partizan može mnogo. Danas – ne može ništa.
Oktobarske večeri 2019. godine gotovo 30.000 navijača na stadionu nekada zvanom JNA gledalo je kako Sejduba Suma šalje „po burek“ tada najskupljeg defanzivca svih vremena Harija Megvajera, videlo je i čak 14 udaraca na gol Serhija Romera, ali nije moglo da se raduje – pogodak Antonija Marsijala iz penala je doneo pobedu gostima.
Osim toga, nije bilo previše razloga za tugu među crno-belima, ostavljen je briljantan utisak protiv jednog od najvećih klubova fudbalskog sporta i činilo se da trener Savo Milošević zna formulu kako da Partizan učini konkurentnim u evropskim okvirima.
Nažalost samo se činilo – sada već čuveno šutiranje mikrofona u Novom Sadu protiv Vojvodine nateralo je čoveka koji je pokazao trenerski potencijal i viziju da se okane posla i napusti brlog srpskog fudbala, ostavljajući svoj Partizan na milost i nemilost raznoraznima.
Savo Milošević - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2020
Partizan smenio Miloševića, Stanojević novi trener
Ako se može reći da je Aleksandar Stanojević razmontirao Miloševićevu ekipu, da se Ilija Stolica pokazao kao nedorastao zadatku, šta tek reći za Gordana Petrića kome je uprava dozvolila da ima svojevrsni otkazni rok – da vodi ekipu posle debakla od Šerifa u Ligi konferencija i povede ga u novi krug pakla, u utakmici protiv još jednih Đavola.
Imaju crvene dresove, imaju i isti nadimak, ali se ne može reći da igrači Radničkog iz Kragujevca imaju reputaciju i snagu kolega iz Mančestera – ne može se u realnim okolnostima, ali kada je u pitanju Partizan, već se odavno pokazalo da je sve moguće.
Nije Radnički pobedio u Humskoj, ali je bod (1:1) za njega velik kao kuća, dok je Partizanu to još jedan ekser u kovčeg koji, kako stvari stoje, teško da će imati ko da otvori i osveži zamrlog velikana.
Fudbaleri Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
SPORT
Nema kraja agoniji Partizana – Petrić se se obrušio na golmana: „Njegova sramota“
Za razliku od utakmice od pre 40 meseci, ova poslednja, igrana u nezapamćenom terminu (ponedeljak od 14.00), ugostila je možda tek koju stotinu ozbiljnih entuzijasta kojima je crno-bela boja na srcu, što još jednom govori o dubini pakla u kom je zarobljen jedan od dva najveća srpska kluba.
Premeštanje te utakmice sa nedelje na ponedeljak je sa ponedeljka na utorak odložilo i sednicu Upravnog odbora FK Partizan na kojoj bi trebalo da budu donete nekakve odluke – kakve god one bile nije izvesno da će se u bliskoj budućnosti naći neki Bili koji će uspeti da iskopa crno-bele iz svog dubokog groba.
Pokušaće to Igor Duljaj, legendarni defanzivni vezista i pomoćni trener Miloševiću u vremenu kada se Partizan tukao sa velikanima poput Mančestera, ali bi bilo neozbiljno verovati da čak i radilica kakav je on može da napravi čudo u Humskoj.
Igor Duljaj - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
SPORT
Partizan je našao rešenje – Petrić ipak bez „otkaznog roka“
Jer je sve već otišlo dođavola.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala