- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Brodovi sa krstarećim raketama „Kalibar“ isplovili u Baltičko more

© Sputnik / Denis Abramov / Uđi u bazu fotografijaMali raketni brod "Grad Svijažsk" lansira raketu "Kalibr" na vojnim vežbama Kaspijske flotile
Mali raketni brod Grad Svijažsk lansira raketu Kalibr na vojnim vežbama Kaspijske flotile - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
Pratite nas
Mali raketni brodovi projekta 22800 „Karakurt“ i 21631 „Bujan-M“, naoružani krstarećim raketama „Kalibar“ isplovili su u Baltičko more na vežbe, saopštili su u pres službi Baltičke flote.

„Raketni brodovi Baltičke flote su isplovili kako bi učestvovali u vežbama. U manevrima će učestvovati mali raketni brodovi ‘Odincovo’, ‘Zeleni dol’, ‘Sovetsk’ i raketni čamac „Dimitrovgrad“, navodi se u izjavi.

Brodovi će obaviti nekoliko zadataka na temu protivbrodske i protivvazduhoplovne odbrane. Pored elektronskih raketnih lansiranja, brodovi Baltičke flote učestvuju i u vežbama izbegavanja neprijateljskih protivbrodskih raketa.
Posade brodova će vežbati gađanje morskih i vazdušnih ciljeva, zajedničko manevrisanje i protivdiverzionu odbranu.
Male raketne brodove projekta „Karakurt“ je proizveo centralni morski konstruktorski biro „Almaz“. Naoružani su krstarećim raketama „Kalibar“, kompleksima „Pancir-M“, savremenim kompleksima, radiotehničkim naoružanjem, radijskom vezom, navigacijom, protivdiverzantskim naoružanjem, kao i prenosnim protivvazduhoplovnim raketnim sistemima.
Brodovi projekta „Bujan-M“ imaju povećan deplasman, opremljeni su najnovijim visokopreciznim raketnim oružjem velikog dometa, univerzalnim raketnim kompleksom „Kalibar-NK“ koji je projektovan za gađanje ciljeva na moru i kopnu. Brodovi služe za zaštitu zemlje i njene ekonomske zon.
Ruski vojni brod lansira krstareće rakete Kalibar na teroriste Nusra fronta sa Sredozemnog mora - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
RUSIJA
Ruski brod, opremljen raketama „Kalibar“, ušao u Bosforski moreuz
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala