- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Barbari Sukovoj uručen počasni „Beogradski pobednik“: Film mi je pružio mnogo radosti i zabave

© Foto : Cebef/Predrag MitićGlumica Barbara Sukova
Glumica Barbara Sukova - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
Pratite nas
Nemačkoj glumici Barbari Sukovoj sinoć je u prepunoj MTS Dvorani uručen počasni „Beogradski pobednik“ 51. FEST-a za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.
„Hvala, velika mi je čast. Jedna je stvar dobiti priznanje za neku ulogu, a sasvim druga za celokupan doprinos filmu, deluje mnogo veće i šire“, rekla je vidno uzbuđena Barbara Sukova.
Ona je izrazila zahvalnost FEST-u što postoji i istakla važnost odlaska u bioskope:
„Elektronski uređaji nas sve više udaljavaju jedne od drugih, a pandemija nas je učinila 'žrtvama' maratonskih gledanja serija iz fotelja, ali moramo izaći iz dnevnih soba i otići u bioskop. To je skoro sveto mesto gde imamo zajedničke halucinacije, gde se povezujemo jedni sa drugima, mesto koje je meni pružilo ogromno zadovoljstvo“.
Sukova je istakla da kada kupimo kartu za film, tim novcem ćemo omogućiti mladim rediteljima da prave filmove.
„Film mi je pružio toliko radosti i zabave“, rekla je i na kraju poručila da će odmah pozvati svog sina Viktora i reći mu da je dobila „Viktora“ (Pobednika).
„Beogradski pobednik“ stajaće uz njene nagrade osvojene u Kanu, Veneciji i na brojnim drugim festivalima.
Publika u MTS Dvorani pozdravila je gošću FEST-a gromoglasnim apaluzom, a pre uručenjanagrade emitovani su insertiiz nekih od najpoznatijih filmova Barbare Sukove: „Berlin Aleksanderplac“, „Roza Luksemburg“, „Evropa“, „Hana Arent“, „Sicilijanac“, „Romansa i cigarete“, „Putnik“, „M. Baterflaj“, „Džoni Mnemonik“, „Atomska plavuša“, „Glorija Bel“.
© Foto : Cebef/Predrag MitićUmetnički direktor FEST-a Jugoslav Pantelić uručio nemačkoj glumici Barbari Sukovoj nagradu "Beogradski pobednik za ukupan doprinos filmskoj umetnosti
Umetnički direktor FEST-a Jugoslav Pantelić uručio nemačkoj glumici Barbari Sukovoj nagradu Beogradski pobednik za ukupan doprinos filmskoj umetnosti - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
Umetnički direktor FEST-a Jugoslav Pantelić uručio nemačkoj glumici Barbari Sukovoj nagradu "Beogradski pobednik za ukupan doprinos filmskoj umetnosti
Potom je premijerno prikazan novo ostvarenje „Dalilend“ u kome Barbara Sukova igra Galu Dali, suprugu i muzu ekscentričnog nadrealiste Salvadora Dalija.
Reprizne projekcije „Dalilenda“, za koji vlada veliko interesovanje beogradske publike,na programu su u MTS Dvorani 27. feburara u 12sati (Sala 1) i 28. februara u 16.30 sati (Sala 6).
Počasni laureati „Beogradskog pobednika“51. FEST-a su i Lordan Zafranović, Dobrivoje Tanasijević - Den Tana i Udo Kir.
Glumica Barbara Sukova - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2023
KULTURA
Svetska zvezda Barbara Sukova: Bioskop je ostao jedino mesto gde se zajedno smejemo i tugujemo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala