- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski patrijarh: Donbas je prva linija odbrane „ruskog sveta“

© BelTA / Uđi u bazu fotografijaPatrijarh moskovski i cele Rusije Kiril
Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2023
Pratite nas
Donbas je danas prva linija odbrane Rusije, važno je da omladina koja tamo živi shvati da je u toku pravedna borba za istorijsko nasleđe zemlje, rekao je patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril na sastanku sa decom iz Donbasa.
Patrijarh Kiril se u nedelju sastao sa mladim sportistima Donbasa u Sabornom hramu Hrista Spasitelja. Na susret sa poglavarom Ruske pravoslavne crkve došlo je 190 dece iz sportskih kampova.

„Donbas je danas prva linija odbrane ′ruskog sveta′, istureno deo Rusije... Odlično je to što je Rusija stala u zaštitu interesa Donbasa i nije dozvolila sprovođenje planova koje su imali naši protivnici... Donbas je organski neodvojivi deo Rusije. Važno je da ste vi, mladi ljudi, bili nosioci ovog pogleda na svet, ovog samorazumevanja. Jako bih voleo da omladina Donbasa, deca Donbasa shvate da je borba koja je sada u toku pravedna. Zato što je to povezano sa zaštitom tog istorijskog nasleđa koje je deo ruske države, mislim na pripadnost Donbasa ruskoj državi", obratio se patrijarh deci.

Patrijarh je naglasio da je Donbas sada zajedno sa Rusijom, što je razlog da se sa uverenjem gleda u budućnost.
"Rusija ne napušta svoje, Rusija je u stanju da zaštiti i pomogne“, rekao je on.
„Da biste se branili, morate da budete uvereni u ispravnost svog postupka, mi smo apsolutno sigurni u ispravnost naše stvari... ′Ruskog sveta′ ima mnogo neprijatelja, i uvek ih je imao. Postoji nekoliko razloga za to, prvi: Rusija je jaka. Oni koji pretenduju na dominaciju nad drugima, znaju da dok postoji Rusija, neće moći dominirati. Rusija će uvek imati snage da kaže: Stanite, ne vređajte slabe“, zaključio je patrijarh.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala