- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

U Turskoj se iznenada pojavio ogroman krater: Stručnjaci tvrde da nije povezan sa zemljotresima

© Foto : screenshot/TW/MSAUU Turskoj se pojavio ogroman krater
U Turskoj se pojavio ogroman krater - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2023
Pratite nas
Krater dubok između 12 i 15 metara i prečnika 100 metara iznenada se formirao na polju u gradu Karapinar u turskoj provinciji Konja, prenosi Anadolija.
Ponor su otkrili lokalni stanovnici. Jusuf Gultekin, koji tamo živi, rekao je da je krater verovatno nastao pre nekoliko dana. On je dodao da se ovi ponori često pojavljuju u okolini i da su meštani navikli.
Objašnjenja za tu činjenicu još nisu utvrđena. Prema jednoj od verzija, rupa je nastala kada su se podzemne vode povukle, što je moglo da izazove sleganje zemljišta.
U međuvremenu, direktor Istraživačko-primenjenog centra Obruk Tehničkog univerziteta u Konji, profesor Fetulah Arik, izjavio je da stručnjaci ne mogu da povezuju pojavu kratera sa zemljotresima koji su se dogodili u Turskoj.

Ovaj krater nema veze sa prethodnim velikim zemljotresima, niti sa sadašnjim zemljotresom. Možda je zemlja bila pred kolapsom i to je moglo da ima nekog efekta? Možda“, rekao je Arik.

Neobična scena u Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2023
MULTIMEDIJA
„Godzila“ se malo umorila /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala