- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Nemci pokvarili akciju ukrajinskih aktivista u Berlinu /video/

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZastava na zgradi Bundestaga u Berlinu
Zastava na zgradi Bundestaga u Berlinu - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2023
Pratite nas
Ukrajinski aktivisti organizovali su akciju u centru Berlina u cilju podrške ukrajinskoj vojsci u okviru koje su, u blizini ruske ambasade, postavili oštećeni tenk sa cevi okrenutom ka ruskom diplomatskom predstavništvu. Ali, nije sve išlo po planu.
Prema mišljenju ukrajinskog ambasadora u Nemačkoj Alekseja Makejeva performans je trebalo da podseti Nemce na važnost pobede Ukrajine u sukobu sa Rusijom.
Građani Berlina, koju su se vraćali sa velikog mitinga protiv isporuka oružja Ukrajini, akciju su pretvorili u mirovni protest. Nosili su plakate sa porukama mira, ne svrstavajući se ni na jednu stranu u sukobu, a tenk su zasuli cvećem.
„Ukrasili smo tenk sa dve hiljada ruža da bi naša vlada napokon počela mirovne pregovore. Važno je razgovarati, mi nismo neprijatelji, nismo protiv Ukrajine ili Rusije. Mi smo prijatelji, 30 godina smo gajili te veze “, rekao je jedan od Nemaca koji su učestvovali u protestu.
Na video-snimcima sa društvenih mreža se vidi da je na tenk prvobitno postavljena ukrajinska zastava a zatim je neko od prisutnih doneo i rusku zastavu. Policija je posle skinula rusku zastavu.
Ukrajinski aktivisti su tvrdili da se radi o ruskom tenku oštećenom na početku specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini ali nema potvrde te informacije.
Protesti u Berlinu - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2023
SVET
Hiljade ljudi protestovalo u Berlinu: Traže prekid isporuka oružja Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala