- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko poručio Kijevu: Otvaranje novog fronta u Pridnjestrovlju – to je ravno smrti

© Sputnik / Sergey Bobylev/Pool / Uđi u bazu fotografijaPrezident Belorussii Aleksandr Lukašenko na zasedanii Soveta glav stran-učastnic ŠOS v rasširennom sostave v Samarkande, Uzbekistan
Prezident Belorussii Aleksandr Lukašenko na zasedanii Soveta glav stran-učastnic ŠOS v rasširennom sostave v Samarkande, Uzbekistan - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2023
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da ne veruje u nameru Ukrajine da otvori drugi front u Pridnjestrovlju jer bi to bilo ravno smrti.

„Ne verujem u to. To im nije od koristi. Zapad bi hteo da jednim udarcem reši problem sa Rusijom i da zatvori tu 'sivu rupu' u Pridnjestrovlju, kako oni kažu, i da ujedini Moldaviju, gurne je u Rumuniju ili da je učini prozapadnom. To je njihov cilj. Ukrajincima to nije potrebno. Ne verujem da će Ukrajinci poludeti i otvoriti nekakav drugi front“, rekao je Lukašenko, prenela je beloruska agencija „Belta“.

On je podsetio da se u Pridnjestrovlju nalazi ruska vojska sa tehnikom i naoružanjem koja će, ukoliko se nešto desi, uspeti da odgovori.
Lukašenko smatra da Zapad koristi situaciju u Pridnjestrovlju kako bi destabilizovao situaciju u regionu.

„Svuda treba sve uzdrmati – to je u interesu Zapada. Ne verujem da je to potrebno Ukrajincima. Ako tamo otvore drugi front – to je ravno smrti“, zaključio je beloruski lider.

Prethodno je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je Ukrajina pojačala pripreme za invaziju na Pridnjestrovlje, što predstavlja pretnju za ruske mirovne snage, kao i da će ruska vojska na to adekvatno odreagovati.
MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2023
RUSIJA
Moskva upozorava NATO i Ukrajinu: Uzdržite se od avantura u Pridnjestrovlju, odgovorićemo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala