- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija je „pobedila“ Nemačku – da li će moći i Španiju: „Još nije završeno“

© AFP 2023 / JACK TAYLORStefan Bajčetić
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2023
Pratite nas
Odlukom Lazara Samardžića da prihvati poziv Srbije i odbije Nemačku, zemlju svog rođenja, sa velikim oduševljenjem je prihvaćena u domaćoj javnosti, ali tu ne bi trebalo da bude kraj - sledeći zadatak za FSS je da obezbedi da i Stefan Bajčetić stane pod srpsku zastavu.
Samardžić je fudbaler Udinezea, igra na poziciji ofanzivnog veziste i viđen je u budućnosti kao idealna zamena za kapitena Dušana Tadića, što selektoru Draganu Stojkoviću daje veći izbor i mogućnosti za kombinovanje ekipe.
Samardžić će se Srbiji odazvati već u martu ove godine na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, međutim stvar sa Bajčetićem, srpskim sinom rođenim u Španiji, nije tako jednostavna.
Dok je oko Samardžića situacija bila prilično jasna još protekle jeseni, sa Bajčetićem, fudbalerom Liverpula i sinom bivšeg igrača Crvene zvezde Srđana, čini se, neće biti tako lako.
Za razliku od Nemačke, gde slučaj Samardžić i nije bio toliko u centru pažnje, slučaj Bajčetić okupira španske medije, a sve pošto je mladi igrač zablistao u ovoj polusezoni i stekao status gotovo standardnog prvotimca slavnog Liverpupa, sa svega 18 godina.
Španski mediji na sva zvona ističu da je Stefan - Španac.
"Fudbalski savez Srbije vrši maksimalan pritisak i na oca, bivšeg fudbalera Selte Srđana, kao i na samog Stefana da se već u martu pridruži Srbiji. Čini se da je Bajčetić odlučio da igra za Španiju", navodi list Marka.
Podseća se da je Bajčetić prošlog avgusta debitovao za reprezentaciju Španije do 19 godina.
"Čini se da je jasno da njegova budućnost leži u španskom timu, ali iako je igrač dao reč Španiji, to još nije završeno. Mora se imati u vidu da on ima dvojno državljanstvo, i Srbije i Španije", ističe se.
Planove za Bajčetića, nesumnjivo, imaju i Srbija i Španija - za Orlove je pozicija koju pokriva mladi igrač, defanzivnog veziste, goruća, što je viđeno i na prethodnom Mundijalu, dok Španci žele da Stefana dodaju Gaviju i Pedriju, mladim igračima Barselone i time formiraju trio igrača sredine terena za narednu deceniju.
► Progledajte emisiju Miljanov korner.
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala