- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Pentagon: Važno da kanali komunikacije sa Rusijom i Kinom ostanu otvoreni

© AP Photo / Patrick SemanskyPogled na Pentagon
Pogled na Pentagon - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2023
Pratite nas
Američka vojska smatra da je važno da se kanali komunikacije sa Rusijom i Kinom ostanu otvoreni, izjavio je portparol Pentagona Patrik Rajder.

„Sa mog aspekta važno je, apsolutno je važno da ostanu otvoreni kanali komunikacije kako sa Rusijom, tako i sa Kinom“, rekao je on na redovnom brifingu za novinare.

Rajder je, inače, odbio da novinarima otkrije informacije o tome koliko bespilotnih letelica Amerika namerava da isporuči Ukrajini u okviru novog paketa vojne pomoći.
Američki novinari su konstatovali da prvi put u paketu pomoći nije konkretizovano koliko će bespilotnih letelica biti isporučeno Kijevu.
Podsetimo, SAD su najavile novi paket vojne pomoći za Ukrajinu u vrednosti od dve milijarde dolara.
Kako je saopštio Pentagon, paket pomoći uključivaće municiju za višecevne raketne sisteme „hajmars“ i raketne sisteme za lasersko navođenje, granate za artiljerijske sisteme kalibra 155 milimetara, bespilotne letelice „sajberlaks K8“, „svičblejd 600“, „altius 600“ i „džamp 20“, opremu za detektovanje dronova i sredstava za elektronsko ratovanje, opremu za deminiranje i komunikacionu opremu.
Pored toga, pomenuta suma od dve milijarde dolara uključuje i troškove obuke, tehničko održavanje i podršku.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala