- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Vučić i Čen Bo otvorili Sajam turizma u Beogradu /video, foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
Pratite nas
Međunarodni sajam turizma, 44. po redu, otvoren je na Beogradskom sajmu pod sloganom „Kad je odmor nije teško“.
Na Međunarodnom sajmu turizma i Međunarodnom sajmu hotelsko-ugostiteljske opreme Horeca - Oprema, koji će biti održani do 26. februara, učestvovaće oko 350 izlagača iz 33 države, među kojima je i osam novih država sa afričkog kontinenta.
Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Kina.
Prilikom otvaranja Sajma turizma, obratili su se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo.
Vučić je rekao da će sve koji dođu u Srbiju dočekati velika dobrodošlica, i da su poslednjih godina napravljeni veliki pomaci, a prihod od turizma prošle godine porastao na 2,5 milijarde evra.
© Sputnik / Lola ĐorđevićSajam turizma u Beogradu
Sajam turizma u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
Sajam turizma u Beogradu
Vučić je rekao da ćemo se boriti da Beograd bude domaćin specijalizovane Ekspo izložbe 2027. godine, koja bi značila turistički bum za našu zemlju.
Vučić je istakao da će biti uloženo dosta sredstava u razvoj turističke infrastrukture kako bi mogli da budemo domaćini te izložbe, ali da bismo posle od razvoja turizma imali velike prihode.
© Sputnik / Lola ĐorđevićČen Bo, ambasadorka Kine u beogradu
Čen Bo, ambasadorka Kine u beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
Čen Bo, ambasadorka Kine u beogradu
Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo izjavila je da postoji velika perspektiva turističke saradnje Kine i Srbije kao i da je posebno raduje što je Kina zemlja partner ovogodišnje manifestacije.
„Poseban značaj ima lično prisustvo predsednika Aleksandra Vučića na svečanom otvaranju što predstavlja najveći podsticaj povećanju turističke saradnje Kine i Srbije. Kina i Srbija imaju jedinstvene prednosti u ostvarivanju turističke saradnje. Jedna je ukidanje viza, a druga uspostavljanje direktnog leta“, poručila je Čen Bo.
Takođe, istakla je da veruje da će povećanje broja poseta srpskih turista Kini snažno podstaći turističku saradnju Kine i centralne i istočne Evrope, što će doprineti povećanju njihove kulturne razmene i promovisati ekonomski razvoj tih zemalja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala