- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Pentagon: SAD ne menjaju gotovost svojih nuklearnih snaga

© AP Photo / Patrick SemanskyPogled na Pentagon
Pogled na Pentagon - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države ne menjaju gotovost svojih nuklearnih snaga u vezi sa obustavljanjem učešća Rusije u sporazumu START-3, izjavila je zamenica portparola Pentagona Sabrina Sing.
„Nema promena u pogledu gotovosti, ništa se ne menja u pogledu obaveza koje moramo da ispoštujemo“, rekla je ona na brifingu.
Predstavnica Pentagona je odluku koju je juče saopštio ruski predsednik Vladimir Putin nazvala „neuspešnom i neodgovornom“, jer, prema njenim rečima, nuklearne sile treba da sarađuju jedna sa drugom.
Ona je istakla i da SAD ne zatvaraju kanale komunikacije sa Rusijom.
„Ne zatvaramo nikakve kanale komunikacije sa Rusijom, pozdravljamo komunikaciju i nastavljamo da podržavamo te kanale veze“, rekla je ona.
Istovremeno je naglasio da se u kontekstu specijalne vojne operacije Rusije sa Ukrajinom „ništa neće dogoditi bez Ukrajine“.
Sa svoje strane, portparol Stejt departmenta Ned Prajs izjavio je da se Sjedinjene Američke Države nadaju da će Rusija promeniti svoju odluku o obustavi START-a.
„Nadamo se da će Rusija promeniti svoj kurs. To nije samo u našem interesu, u interesu Rusije, već i zemalja širom sveta“, rekao je Prajs na konferenciji za medije.
Ruski predsednik Vladimir Putin održao je 21. februara tradicionalno obraćanje Saveznoj skupštini. On je tom prilikom saopštio da Rusija obustavlja svoje učešće u sporazumu START, ali da ne izlazi iz njega. Putin je istakao da nuklearne arsenale n nemaju samo SAD sa kojima je potpisan sporazum, nego i zemlje NATO-a poput Francuske i Velike Britanije.
Crveni trg u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
RUSIJA
Kremlj: Sprovodićemo Sporazum o starteškom naoružanju kad Zapad uzme u obzir naš stav
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala