- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kina ceni spremnost Rusije da ukrajinsko pitanje rešava kroz dijalog

© Sputnik / Lola ĐorđevićKineski ministar spoljnih poslova Vang Ji
Kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
Pratite nas
Kina visoko ceni spremnost Rusije da rešava ukrajinsku krizu kroz dijalog i pregovore, izjavio je u sredu rukovodilac kancelarije Komisije Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Vang Ji na sastanku s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.
Iz Ministarstva inostranih poslova Kine je nakon sastanka održanog u Moskvi saopšteno da su ruski lider i kineski diplomata „detaljno razmenili mišljenja o ukrajinskom pitanju“.
Vang Ji je rekao da će Kina nastaviti da se drži objektivnog stava o ukrajinskom pitanju i da igra konstruktivnu ulogu u političkom rešavanju krize.

„Kina je spremna da zajedno s Rusijom igra konstruktivnu ulogu u doprinosu održavanju mira i razvoja u celom svetu“, rekao je Vang Ji.

Prema njegovim rečima, kinesko-ruski odnosi sveobuhvatnog partnerstva i strateške saradnje „nikada nisu bili usmereni protiv trećih strana i ne trpe mešanje, a posebno ne pretnje trećih strana".
Predsednik Rusije Vladimir Putin je kineskog diplomatu zamolio da prenese iskreni pozdrav predsedniku Kine Si Đinpingu, dodajući da je 20. Kongres Komunističke partije Kine, održan prošle jeseni, „otvorio nove perspektive za razvoj Kine“.
Ruski predsednik je, kako je navedeno, istakao da odnosi Rusije i Kine idu ka zacrtanim ciljevima, te da je saradnja dve zemlje u svim oblastima i formatima uspešna.
Vladimir Putin i Vang Ji u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
RUSIJA
Putin očekuje druga Sija u Moskvi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala