- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Američki Kongres traži od Pentagona izveštaj o rashodima za Ukrajinu

© AFP 2023 / SAUL LOEBAmerički Kapitol
Američki Kapitol - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
Pratite nas
Nadzorni odbor Predstavničkog doma SAD zatražio je od Ministarstva odbrane, Stejt departmenta i Agencije za međunarodni razvoj da dostave izveštaje o rashodima od 113 milijardi dolara izdvojenih za pomoć Ukrajini, saopštio je predsedavajući odbora Džejms Komer.
„Komitet za nadzor i odgovornost razmatra proveru pomoći Ukrajini koja je obezbeđena porezima. Od početka ruske invazije na Ukrajinu pre skoro godinu dana, Kongres je obezbedio više od 113 milijardi dolara za odbranu, humanitarnu, ekonomsku i administrativnu pomoć. Od ključne je važnosti da vladine strukture koje kontrolišu ova sredstva obezbeđuju da se ona troše kako je predviđeno kako bi se smanjio rizik od rasipanja, prevare i zloupotrebe“, rekao je Komer u saopštenju objavljenom na sajtu odbora.
Prema njegovim rečima, da bi se obezbedila kontrola, odbor je od Pentagona, Stejt departmenta i Agencije za međunarodni razvoj (USAID) zatražio „dokumente i informacije da bi razumeo kako ove institucije vrše nadzor ovih sredstava“.
Kako se navodi u pismu koje je odbor uputio rukovodiocima tri institucije, oni moraju da dostave tražene informacije do 8. marta. Kongresmene zanima period od 24. februara 2022. do danas, ističe se u dokumentu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala