- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Tužilaštvo ublažilo optužbu protiv Boldvina

© Jim WeberAlek Boldvin posle tragedije na ranču, na snimanju filma
Alek Boldvin posle tragedije na ranču, na snimanju filma - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
Pratite nas
Tužioci u Novom Meksiku odustali su danas od namere da zahtevaju petogodišnju zatvorsku kaznu zbog nedozvoljenog nošenja oružja za glumca Aleka Boldvina u vezi sa pogibijom snimateljke Haline Hačins tokom snimanja filma Rust.
Tužioci su odlučili da umesto ranije najavljenog zateva da se glumac optuži i za nedozvoljeno nošenje oružja, pokrenu optužni zahtev samo za znatno blaže krivično delo - ubistvo iz nehata, za koje Boldvin može da dobije kaznu od najviše 18 meseci zatvora ukoliko bude proglašen krivim, prenosi londonski Gardijan.
Advokatski tim Aleka Boldvina tvrdio je da je optužba za nedozvoljeno nošenje oružja u ovom predmetu neustavna jer krši odredbu američkog Ustava koja zabranjuje retroaktivno izmenu zakonskih kazni za neku tužbu.
"Tužioci su napravili osnovnu pravnu grešku", izjavio je Luk Nikas, jedan od Boldvinovih advokata.
Tužilaštvo u Santa Feu saopštilo je da je odluka o odustajanju od optužbe za teže krivično delo doneta da bi se izbegao pravni spor sa Baldvinovim advokatskim timom.
"Prioritet tužilaštva je da se zadovolji pravda a ne da se skupim advokatima iz velikih gradova obezbede honorari na osnovu naplativih sati angažovanja", saopšteno je iz tužilaštva.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala