Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Šeik Bin Zajed posetio štand Srbije na sajmu naoružanja

© Foto : buducnostsrbijeav/Ustupljeno SputnjikuPredsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić po dolasku u posetu UAE na poziv Njegovog Visočanstva šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana.
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić po dolasku u posetu UAE na poziv Njegovog Visočanstva šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana.
 - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
Pratite nas
Njegovo Visočanstvo šeik Muhamed Bin Zajed al Nahjan, predsednik UAE, posetio je štand Srbije u okviru šesnaestog po redu Međunarodnog sajma vojnog naoružanja i opreme "IDEX 2023" u Abu Dabiju.
Na štandu ga je srdačno dočekao predsednik Aleksandar Vučić, a potom mu i predstavio šta je sve izloženo na srpskom štandu.
Na štandu Srbije predstavljeno je više domaćih kompanija iz odbrambene i namenske industrije, koje predvodi generator domaće odbrambene industrije, "Jugoimport -SDPR".
Izložene su makete opreme i oružja domaće proizvodnje, među kojima su makete oklopnog vozila "Lazar", "Lazar 3 ", "Miloš", " Miloš 2", višecevni raketni sistem "Tamnava", samohodna haubica "Nora", pešadijsko naoružanje i minobacačka municija različitog kalibra, municija malog, srednjeg i velikog kalibra za različite kopnene i vazduhoplovne platforme, rakete za artiljerijske sisteme, nišanske sprave, kao i zaštitno-balistička oprema.
Posle prikaza maketa, održan je i sastanak sa šeikom Bin zajedom, kojem su prisustvovali predsednik Vucić i predstavnici ministarstva odbrane.
U obilasku štanda bili su ministar odbrane Miloša Vučević, pomoćnik ministra odbrane Nenad Miloradović, amabsador UAE u Beogradu Mubarak al Daheri, predstavnici kompanije "Jugoimport-SDPR".
Ovaj sajam u Abu Dabiju se održava pod pokroviteljstvom šeika Muhameda Bin Zajeda al Nahjana, i to je najveći i najznačaniji sajam ovog tipa u svetu, na kojem se predstavlja najnovija oprema, oružje, inovacije i tehnologije iz odbrambenog sektora iz celog sveta.
Primetna je velika posećenost na sajmu, koji traje do petka. Na jednom mestu okupilo se više od 1350 izlagača iz 65 zemalja sveta, kao i 350 visokih delegacija iz celog sveta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala