- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruski jurišni odredi napredovali kod Artjomovska

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaMornarička pešadija ruske mornarice na vežbi bojevog gađanja u Primorskom kraju
Mornarička pešadija ruske mornarice na vežbi bojevog gađanja u Primorskom kraju - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
Pratite nas
Jurišni odredi uz punu podršku artiljerije, oklopnih vozila i drugih sredstava grupe „Jug“ Oružanih snaga napredovali su u okolini oko Artjomovska još 2,5 kilometra, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
„Samo u poslednja dva dana ukupno napredovanje jurišnih odreda kod grada Artjomovsk iznosi više od 2,5 kilometara. Uspešna borbena dejstva bila bi nemoguća bez pune vatrene podrške artiljerije, oklopnih vozila i drugih sredstava grupe ‘Jug’ “, navodi se u saopštenju.
U saopštenju se navodi da komanda ruskih snaga u sklopu specijalne vojne operacije posebnu i prioritetnu pažnju poklanja obezbeđivanju svega što je neophodno dobrovoljcima i pripadnicima jurišnih odreda.
„Bez obzira na složene meteorološke uslove oko grada Artjomovsk u poslednjih nekoliko dana kao podrška jurišnim odredima realizovano 18 letova jurišne avijacije“, ističu u Ministarstvu.
Rusko Ministarstvo odbrane je, takođe, demantovalo navode koji su se pojavili u nekim medijima o tome da su navodno blokirane isporuke municije dobrovoljcima jurišnih odreda kod Artjomovska.
Ti navodi ne odgovaraju stvarnosti, navodi se u saopštenju i dodaje da je u periodu 18-20. februara bilo isporučeno 1.660 raketa za višecevne bacače i 10.171 komad municije za artiljeriju većeg kalibra i 980 komada muncije za tenkove.
Svi zahtevi se sipunjavaju u najkraćim rokovima, tako je bilo i biće, ističu u Ministarstvu odbrane.
„Pokušaji da se dovede do raskola u okviru tesnog mehanizma saradnje i podrške među jedinicama su kontraproduktivni i od njih korist ima samo neprijatelj“, zaključili su u Ministarstvu.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Zelenski: Ukrajinske snage neće braniti Bahmut po svaku cenu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala