- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Nivo opremljenosti nuklearnih snaga Rusije viši od 91 odsto

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaOklopna tehnika Strateških raketnih snaga Rusije
Oklopna tehnika Strateških raketnih snaga Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
Pratite nas
Nivo opremljenosti strateških nuklearnih snaga u Rusiji je 91,3 procenta, treba dostići takav nivo u svim komponentma Oružanih snaga Rusije, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin tokom obraćanja Federalnoj skupštini.

„Sada je, na primer, nivo opremljenosti strateških nuklearnih snaga Rusije najnovijim sistemima viši od 91 odsto – 91,3 procenta. A sada, imajući u vidu iskustvo koje smo stekli, moramo postići isto tako visok, kvalitetan nivo u svim komponentama Oružanih snaga“, istakao je predsednik Rusije.

Prema njegovim rečima, Rusija će uvrstiti najnapredniju tehnologiju u povećanje potencijala armije i flote, a takve tehnologije postoje u zemlji i suštinski prevazilaze inostrane analoge.
„Aktivno ćemo uključivati najnaprednije tehnologije koje omogućavaju upravo povećanje kvaliteta i potencijala armije i flote. Mi imamo takve tehnologije, primerke naoružanja i tehnike, u svakom pravcu. Mnogi od njih po svojim karakteristikama suštinski prevazilaze zapadne analoge. Sada je pred nama zadatak da pokrenemo njihovu masovnu, serijsku proizvodnju“, istakao je Putin.
On je dodao da je taj posao već u toku, a da se njegov tempo stalno uvećava.
„Želim pritom da naglasim, na sopstvenoj, ruskoj, naučnoj i industrijskoj bazi, uključivanjem malog i srednjeg visokotehnološkog biznisa u ispunjavanje državnih odbrambenih narudžbina“, naglasio je Putin.
Predsednik Rusije je istakao da na osnovu borbenog iskustva stečenog u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini treba da se utvrdi dalji razvoj i jačanje ruska armije i flote.
„U osnovu naših daljih koraka u jačanju armije i flote, u tekući i budući razvoj Oružanih snaga definitivno treba da bude uključeno realno borbeno iskustvo, stečeno tokom specijalne vojne operacije – ono je za nas izuzetno važno, može se reći, apsolutno dragoceno“, istakao je Putin.
Putin se u utorak obraća Federalnoj skupštini. Na početku obraćanja Putin je istakao da je specijalna vojna operacija u Ukrajini pre godinu dana počela radi zaštite istorijskih teritorija i bezbednosti ljudi.
Šta je sve Putin poručio u istorijskom obraćanju Federalnoj skupštini pogledajte u videu:
Ruska artiljerija - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
RUSIJA
Putin: Rusiju je nemoguće pobediti na bojnom polju
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
RUSIJA
Putin: Cilj Rusije je da zaštiti svoj dom i ljudske živote, a cilj Zapada – bezgranična vlast
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala