- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Najvažnije poruke iz Putinovog obraćanja /video/

© POOL / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin obratio se danas Federalnoj skupštini.
Evo koje su njegove najvažnije poruke:
- Rusija obustavlja učešće u Sporazumu o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START 3). To je jedini rusko-američki režim kontrole nuklearnog oružja.
- Rusija će odgovoriti na svaki izazov jer "mi smo jedinstvena država, jedan veliki i ujedinjen narod, uvereni smo u sebe i svoje snage, istina je na našoj strani naša".
- O specijalnoj vojnoj operaciji: Korak po korak ćemo rešavati postavljene zadatke.
- O Minskim sporazumima: Ispostavlja se da je sve vreme dok je Donbas goreo, kada se prolivala krv, kada je Rusija iskreno težila mirnom rešavanju situacije, oni (Zapad) su se igrali životima ljudi, igrali su obeleženim kartama. Oni su pokrenuli rat, a mi koristimo silu da ga zaustavimo. Nije prvi put da su se koristili obmanama, tako je bilo i u Jugoslaviji, Libiji...
- Odgovornost za raspirivanje ukrajinskog sukoba, za eskalaciju, za rast broj žrtava u potpunosti leži na zapadnim elitama. Naravno, i na današnjem kijevskom režimu za koji je ukrajinski narod tuđ. Ukrajinski režim ne služi danas nacionalnim interesima, nego interesima trećih zemalja. Zapad koristi Ukrajinu i kao udarnu pesnicu protiv Rusije i kao poligon.
- Zapad baš briga na kog igraju u borbi protiv Rusije, zato i koriste neonaciste, teroriste, makar i "crnog đavola".
– Što se u Ukrajinu bude isporučivalo dalekometnije oružje, to ćemo biti primorani da pretnju guramo dalje od naših granica.
- O projektu "anti-Rusije": U naše vreme od Ukrajine su počeli da prave „anti-Rusiju“. To nije nov projekat. Vuče korene iz 19. veka. Austrougarska i Poljska su pokušale da otrgnu naše istorijske korene.
- Pogledajte Sveto pismo. Tamo je sve rečeno. Porodica je zajednica muškarca i žene. Ali danas se i ti sveti tekstovi dovode u pitanje. Anglikanska crkva planira da razmotri ideju rodno neutralnog Boga. Oprosti im Gospode, ne znaju šta rade.
- Smisao našeg rada nije prilagođavanje trenutnim uslovima. Strateški zadatak je da našu ekonomiju dignemo na viši nivo. Sada se sve menja i to veoma, veoma brzo. Ovo nije samo vreme izazova, nego i mogućnosti. Naš život u budućnosti će zavisiti od toga kako ćemo ih realizovati.
- O nuklearnim probama: Ministarstvo odbrane Rusije i Rosatom treba da obezbede spremnost za probe ruskog nuklearnog oružja. Mi naravno nećemo to prvi da radimo, ali ako SAD izvedu probu, izvešćemo i mi.
- O inspekcijama nuklearnih objekata: Početkom februara ove godine čuo se zahtev NATO Rusiji da se vrati na sprovođenje sporazuma o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja, uključujući dozvolu za inspekcije naših nuklearnih objekata. To je teatar apsurda. POznato nam je da je Zapad umešan u pokušaje da se nanesu udari po našim bazama strateške avijacije. Nama po tom sporzaumu ne daju da sprovodimo inspekcije. SAD i NATO otvoreno kažu da je njihov cilj da nanesu strateški poraz Rusiji. I posle toga bi da obilaze naše odbrambene objekte?
- Svi izbori, uključujući predsedničke 2024. biće održani strogo u skladu sa zakonom, poručio je Putin.
Kompletno obraćanje ruskog predsednika pogledajte u videu:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala