- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Najbolje bi bilo da Šmit ode, i za njega i za zemlju koja ga je poslala

© Sputnik / Branko MaksimovićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da odluka Kristijana Šmita o izmenjenom Zakonu o Srebrenici neće biti objavljena u Službenom glasniku Republike Srpske, jer, kako je naveo, njegova odluka Srpskoj ništa ne znači.
Dodik je to rekao nakon što je ranije danas Kristijan Šmit, kojeg Republika Srpska ne priznaje kao visokog predstavnika jer nije imenovan u Savetu bezbednosti UN, nametnuo izmenu Zakona o Memorijalnom centru Srebrenica.

„Najbolje bi bilo da ode Šmit, i za njega i za zemlju koja ga je poslala“, poručio je Dodik.

Predsednik Republike Srpske je ponovio da visoki predstavnik ne postoji.
„Tamo se nije desio genocid i svi to znaju. Po onome što je definicija genocida, a što je čitava ekipa i utvrdila da tu nije bilo genocida, i onda se nađe potomak onih koji su počinili najstravičniji genocid u drugom svetskom ratu da nama određuju šta je vrednost u tom pogledu“, naveo je Dodik, preneo je RTRS.
Kako se navodi, ovom Šmitovom izmenom Srebrenici je osigurano šest miliona KM za projekte rekonstrukcije i konverzije infrastrukture, razvoj novih muzejskih sadržaja i naučno-istraživačkih delatnosti, što je još ranije tražio Upravni odbor Memorijalnog centra.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala