Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić se sastao sa šeikom Bin Zajedom u Abu Dabiju

© Foto : Twitter/Aleksandar Vučić/PrintscreenPredsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Muhamed bin Zajed i predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Abu Dabiju
Predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Muhamed bin Zajed i predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Abu Dabiju - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, u okviru radne posete Abu Dabiju.
Vučić u radnoj posetu Emiratima boravi upravo na poziv šeika bin Zajeda, a njih dvojica razgovaraće o brojnim temama koje se odnose na unapređenje odnosa Srbije i UAE.
Od 2012. godine do danas, dva lidera sastala su se više od 20 puta, a njihov poslednji susret bio je u oktobru prošle godine u Beogradu.
„Šeik Muhamed je veliki, iskreni prijatelj države Srbije i nadam se da će češće dolaziti u našu zemlju“, rekao je predsednik Vučić prilikom posete šeik Bin Zajeda Beogradu.
Tokom prošle godine, prilikom posete predsednika Vučića Abu Dabiju u septembru, dve zemlje potpisale su deset sporazuma, između ostalog sporazum o strateškom partnerstvu dve zemlje, kao i dokumente o saradnji u oblasti pravosuđa, kulture, sajber bezbednosti, borbe protiv trgovine ljudima, saradnja diplomatskih akademija.
Najvažniji sporazum koji je tada potpisan odnosio se na finansijsku podršku UAE, tačnije sporazum o kreditu od milijardu dolara po povoljnoj kamatnoj stopi od tri odsto. Emirati su do sada Srbiji više puta pomogli, a dve zemlje imaju i važne zajedničke projekte.
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić po dolasku u posetu UAE na poziv Njegovog Visočanstva šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana.
 - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SRBIJA
Vučić: Kupujemo dronove, Vojska Srbije dobija još 200 teških vozila
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SRBIJA
Vučić u Abu Dabiju obišao kompaniju koja se bavi razvojem veštačke inteligencije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala