- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić napravio šou pred Ol-star – bio je primoran zbog nepoštovanja „kralja“ /video/

© AP Photo / Rick BowmerNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
Pratite nas
U noći između nedelje i ponedeljka odigran je čuveni Ol-star meč u kom je Tim Janisa Adetokumba slavio protiv Tima Lebrona Džejmsa rezultatom 184:175. Sam početak meča ostao je u senci šoua koji je priredio Nikola Jokić, a morao je tako da reaguje jer ga je Lebron Džejms izabrao poslednjeg u svoj tim.
Kralj Džejms pokazao je nepoštovanje prema dvostrukom uzastopnom MVP-ju NBA lige i čoveku koji je na idealnom putu da osvoji i treće uzastopno individualno priznanje u najjačkoj košarkaškoj ligi sveta.
Naime, prvi put u istoriji „utakmici svih zvezda“ kapiteni su birali svoje saigrače pred početak susreta. I odabir igrača bio je drugačiji nego inače. Prvo su birane rezerve, pa tek na kraju starteri.
Kako je Jokić bio među starterima, tako je Lebron Džejms prethodno izabrao trojicu drugih saigrača, a Srbina je ostavio za kraj. Ipak, Jokić ne bi bio Jokić, jer je ponovo oduševio i pokazao smirenost i spontanost.
Neko bi se možda iznervirao ili naljutio, ne i skromni Somborac.
Nakon što su pre njega izabrani Džoel Embid, Kajri Irving i Luka Dončić, on je s osmehom na licu, pre nego što je Džejms u mikforon izgovorio njegovo ime, krenuo ka svom kapitenu, preduhitrivši ga i ne čekajući ga da bude poslednji izabran.
Bio je to pravi mali šou, koji je obeležio početak Ol-star susreta.
A tamo – očekivano, Nikola Jokić i Luka Dončić nisu imali zapažene uloge, nalik onome što što svakodnevno čine u dresu Denvera i Dalasa.
Obojica su ubacila po samo, za njih preskromna, četiri poena, prepustivši Amerikancima da to bude njihovo veče. Jokić je na parketu proveo 20 minuta, a osim četiri poena imao je pet skokova i šest asistencija.
Prve poene u meču postigao je kapiten Istoka Janis Adetokumbo, posle čega je izašao iz igre zbog povrede šake koju je zadobio tri dana pre meč i nije se više vraćao iz igre.
Ubrzo je usledio i šou Nikole Jokića na parketu i njegova magična asistencija brutalno zakucavanje Lebrona Džejmsa.
Jasno je da su odbrane, kao i uvek na Ol-star mečevima bile u drugom planu, te je viđen veliki broj atraktivnih poena, trojki i zakucavanja.
MVPA priznanje završilo je u rukama Džejsona Tejtuma iz tima Janisa Adetokumba, koji je sa 55 ubačenih poena, oborio dosadašnji rekord Entonija Dejvisa od 52 poena.
Takođe. prvi put u istoriji od promene pravila na "utakmici svih zvezda", jedna od četvrtina je okončana bez pobednka, pa je nagrada fondacije kapitena podeljena i 50.000 dolara otišlo je u humanitarne svrhe na svakoj strani.
Drugu četvrtinu obeležio je superstar Memfisa Dža Morent, koji je savršenim zakucavanjem "zapalio" dvoranu u Solt Lejk Sitiju u Saveznoj državi Juta.
Nešto kasnije u pomenutoj deonici srpski košarkaški as i dvostruki uzastopni NBA lige je upisao prve poene, a prethodno je imao još jednu asistenciju, ovoga puta ka Tajrisa Halibartona.
I dok je uvodna deonica protekla bez pobednika (46:46), druga je pripala timu Janisa Adetokumba rezultatom 53:46.
U trećoj je ekipa s Istoka bila još dominantnija i slavila je rezultatom 59:49 i upravo tu je Džejson Tejtum (55p) izdominirao i napravio razliku. U tandemu sa Donovanom Mičelom za svega pet minuta postigli su čak 28 poena.
Treba pomenuti i da se Lebron Džejms posle poluvremena nije vraćao u igru, pa se njegov tim mučio na startu treće četvrtine s postizanjem poena.
Na kraju je Janisov tim uspeo da dođe do 184 poena i da slavi. Uz najefikasnijeg Tejtuma koji je osim 55 poena imao i 10 skokova, istakao se Donovan Mičel sa 40 poena i takođe dvocifrenim brjem skokova - 10. Podršku su imali od Demijena Lilarda koji je brojao do 26.
S druge strane u tim Lebrona Džejmsa i Nikole Jokića, najefikasniji je bio Džejlen Braun sa 35 poena i čak 14 skokova, po 32 poena postigli su snažni Kamerunac Džoel Embid i nova zvezda Dalasa - Kajri Irving.
Luka Dončić, je baš kao i Jokić, ostao na četiri poena, imao je dva skoka i pet asistencija.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Američki košarkaš Dža Morent  - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
SPORT
Ko se to zaigrao – laserom?!
Kajri Irving (desno) u zagrljaju Ajzee Tomasa - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
SPORT
Neko će biti i ostati legenda – a neko samo „najamni radnik“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala