- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

"Kineska medicina" za Ukrajinu: Peking sprema svoj predlog za rešavanje krize

CC0 / Unsplash/Ling Tang / Peking - grad-domaćin Svetskog prvenstva u košarci
Peking - grad-domaćin Svetskog prvenstva u košarci - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
Pratite nas
Evropa je zaglibljena u iracionalnoj mržnji prema Rusiji, a Sjedinjene Države toliko žele da Moskva izgubi da im je svejedno kako će se ukrajinska kriza završiti, navodi se u članku koji je objavljen u kineskom državnom listu "Global Tajms".
Prethodno je član Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, šef kancelarije Komisije za spoljne poslove Centralnog komiteta KPK Vang Ji, govoreći na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, rekao da će Peking pripremiti dokument o političkom rešenju sukoba u Ukrajini do kraja februara.
Džang Hong, mlađi istraživač na Kineskoj akademiji društvenih nauka, primetio je da je sada teško za sve strane uključene u sukob da postignu konsenzus, ali ova konfrontacija stvara haos u svetu. On je napomenuo da predlozi Kine na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, kao i dokument koji će uskoro biti objavljeni, govore svetu da „Kina aktivno traži rešenje za ovu krizu, pokušavamo da stavimo za pregovarački sto relevantne strane, Kina ne sedi skrštenih ruku".
Ekspert je primetio da je Evropa sada zaglibljena u iracionalnoj mržnji i antagonizmu prema Rusiji. Prema njegovim rečima, Minhenska bezbednosna konferencija bila je fokusirana na bezbednost EU, ali su zemlje asocijacije isključile Rusiju sa liste učesnika.
"Sa takvim stavom biće teško staviti Rusiju za pregovarački sto“, naglasio je on.
Govoreći o ulozi Vašingtona, Džang Hong je istakao da SAD nije baš briga da li će se ova kriza završiti mirom ili ne. Vašington želi poraz Rusije i nije ih briga što su cena te želje životi Ukrajinaca. Ekspert je ukrajinsku krizu uporedio sa ranom na ruci.
„Rešenje koje predlaže Kina je da se primeni malo kineske medicine i zaleči rana koja krvari, dok SAD žele da odseku celu ruku“, rekao je Hong.
Šef evropske diplomatije Žozep Borelj - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Šef evropske diplomatije: Novi paket sankcija protiv Rusije 24. februara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala