- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bliski Istok zainteresovan za rusku ratnu avijaciju i „Šahmat“

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPrototip novog ruskog lovca "Šah-mat"
Prototip novog ruskog lovca Šah-mat - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
Pratite nas
Zemlje Bliskog Istoka su zainteresovane za rusku ratnu avijaciju koja je korišćena u okviru specijalne vojne operacije i za lovac „Šahmat“ nako njegove prezentacije u Dubajiu 2021. godine, izjavio je Sputnjiku predstavnik Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Rusije (FSVTS).

„Ruska avijaciona tehnika se dobro pokazala u specijalnoj vojnoj operaciji. Spremni smo za interakciju sa našim partnerima u oblasti snabdevanja pomenutom tehnikom, uključujući i zemlje u regionu“, rekao je predstavnik FSVTS-a.

On je naveo da je nakon premijernog prikaza prototipa lakog taktičkog aviona „Šahmat“ na Međunarodnom avio-kosmičkom sajmu „Dubaji eršou 2021“ nekoliko kupaca pokazalo interesovanje za avion.
„Otvoreni smo za dijalog i saradnju sa partnerima na ovom projektu u različitim formatima, a sve u cilju zajedničkog interesa“, rekao je on.
„Šahmat“ (Su-75) je prvi u Rusiji avion sa jednim motorom pete generacije, koji je proizvela kompanija „Suhoj“, a koja je deo korporacije „Rosteh“. Lovac je predstavljen u julu 2021. godine na izložbi MAKS-2021. Inostrana premijera je bila iste te godine na izložbi „Dubaji eršou“.
Ključne karakteristike aviona su suptilnost, niska cena sata leta, otvorena arhitektura i visoki pokazatelji prema kriterijumu „cena-efikasnost“.
U Abu Dabiju se 20-24. februara održava međunarodni sajam naoružanja IDEX-2023.
Ruski višenamenski lovac Su-75 Šahmat - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2021
RUSIJA
Top 5 modela ruskog naoružanja koji će biti hit u inostranstvu: Lider – „Šahmat“
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala