- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Angela Merkel objasnila ruskim šaljivdžijama zašto su bili potrebni Minski sporazumi

Pratite nas
Ruski prankeri Vladimir Kuznjecov (Vovan) i Aleksej Stoljarov (Leksus), poznati po tome što vešto izvlače poverljive informacije iz vodećih političara širom sveta, pozvali su bivšu nemačku kancelarku Angelu Merkel i predstavili se kao bivši ukrajinski predsednik Petro Porošenko.
Tema razgovora bili su odnosi Rusije i Ukrajine i specijalna vojna operacija.
Angela Merkel je odmah, na početku razgovora, zamolila „Porošenka” da njihov „lični razgovor” ostane tajna i da se o njemu ne saopštava medijima. Ona je istakla da su se zapadne države ujedinile protiv Rusije, ali se nije dotakla teme isporuke oružja i mirovnih pregovora sa Ukrajinom. Ona je dalje napomenula da Francuska i Nemačka „veoma aktivno komuniciraju sa SAD”.
Merkelova smatra da predsednici SAD i Francuske, kao i aktuelni nemački kancelar Olaf Šolc pokazuju konsenzis oko Ukrajine.
„Za Nemačku je, koliko razumem, važno da postoji koordinirana politika među saveznicima“, iznela je mišljenje i dodala da, međutim, „postoje određene razlike“ (između stavova evropskih država).
Merkelova je ponovila da su Ukrajini bili potrebni Minski sporazumi „da bi se kupilo vreme za pripreme“.

„Da li se (specijalna vojna operacija) mogla sprečiti ili ne? Ovo pitanje više nije relevantno“, rekla je Merkelova i dodala da su, po njenom mišljenju, Minski sporazumi dali Ukrajini više vremena „da se razvija u periodu između 2014. i 2021. godine“.

Šaljivdžije su tokom razgovora predložile Angeli Merkel da pređe na ruski, ali je ona to odbila rekavši da je njen „ruski jezik postao još gori nego 2014. godine“.
Šef evropske diplomatije Žozep Borelj - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Šef evropske diplomatije: Novi paket sankcija protiv Rusije 24. februara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala