- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

„Tajms“ otkriva šta se događa u bunkeru Zelenskog

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaUkrajinski predsednik Vladimir Zelenski
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
Pratite nas
Britanski list „Tajms“ je objavio članak u kome se govori o situaciji u bunkeru Vladimira Zelenskog i u njegovom kabinetu.
Kako piše list, britanski novinar je u Kijevu i razgovarao o bunkeru sa raznim ukrajinskim zvaničnicima koji su upoznati sa situacijom u skloništu. Među izvorima su savetnik Zelenskog Aleksandar Rodnjanski i ministar poljoprivrede Nikolaj Soljski.
„Kontrolni punktovi sa naoružanim obezbeđenjem se nalaze u svakoj ulici koja se nalazi oko kancelarije Zelenskog, prolaze samo oni koji imaju odgovarajuća dokumenta i pasoš“, navodi se u materijalu.
Naglašava se da vojnici traže od svakoga lozinke koje se menjaju svaki dan.
„To su često besmislene fraze koje Rusi teško izgovaraju“, pojašnjava se u članku i dodaje da u zgradi ne uključuju osvetljenje, kao i da su zavese uvek navučene.
Glavni predstavnici ukrajinskih vlasti su nakon početka specijalne operaciji smešteni u podzemne bunkere. Prema jednom izvoru lista, prvobitno je bilo planirano da zvaničnici ostanu pod zemljom nedelju dana. Međutim, piše list, Zelenski i njegovi pomoćnici su u bunkeru živeli skoro dva meseca.
Svi koji su sa Zelenskim bili u bunkeru su morali da potpišu da će čuvati tajnu. Dokument zabranjuje da se šire informacije o planu objekta, njegovom položaju, predmetima koji su u njemu, ali i informacije o hrani. Navodi se da je grupa ljudi koji su sa Zelenskim bili u bunkeru informacije o sukobima dobijala zahvaljujući svojim mobilnim telefonima.
Jedan ukrajinski zvaničnik je listu rekao da je jedne noći odlučio da izađe iz skloništa i da večera u restoranu. Poslao je fotografiju neimenovanom ukrajinskom poslaniku, a on mu je odgovorio psovkama. Kasnije je naručio burgere i drugu hranu za sve koji su se nalazili u bunkeru.
Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
RUSIJA
Medvedev: Zelenski neće morati da pregovara sa Rusijom – potpisaće što mu se kaže
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala