- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski poslanik: Borelj faktički priznao da je EU uvučena u sukob sa Rusijom

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
Pratite nas
Šef evropske diplomatije Žozep Borelj priznao je da je Evropska unija uvučena u sukob sa Rusijom, a takođe je unapred podelio odgovornost za budući poraz Kijeva, smatra predsedavajući Odbora za međunarodne poslove Državne dume Leonid Slucki.
„Borelj je, zapravo, nakon (nemačke ministarke spoljnih poslova Analene)Berbok, priznao da je EU uvučena do grla u oružani sukob sa Rusijom, a takođe je unapred podelio odgovornost za budući vojni poraz Kijeva i faktički legalizovao širenje neonacizma na evropskom prostoru“, napisao je Slucki na svom Telegramu.
Prema njegovim rečima, format Minhenske konferencije se degeneriše i pretvara u „još jedne NATO-ovske antiruske bahanalije“.
Slucki je takođe primetio da su upravo Sjedinjene Američke Države te koje ugrožavaju bezbednost Evrope, „dižući u vazduh objekte ključne energetske strukture i promovišući svoju neokolonijalnu politiku na štetu interesa evropskih zemalja“.
Borelj je tokom Minhenske bezbednosne konferencije izjavio da je Ukrajina član evropske porodice, ali da se pridruživanje Evropskoj uniji ne može dogoditi preko noći. Evropska unija je postala vojska Ukrajine, jer je sukob izazov za bezbednost EU, naglasio je on.
Mađarski premijer Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
RUSIJA
Orbanovo upozorenje: Evropa balansira na ivici rata sa Rusijom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala