- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Odlučno osuđujemo napade Izraela na Siriju

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaRazrušena stambena četvrt u izbegličkom kampu Jarmuk na jugu Damaska
Razrušena stambena četvrt u izbegličkom kampu Jarmuk na jugu Damaska - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
Pratite nas
Moskva odlučno osuđuje napade Izraela na Damask i okolinu i smatra grubim kršenjem normi međunarodnog prava, navodi se u komentaru Ministarstva inostranih poslova Rusije.

„Odlučno osuđujemo nasilne akcije koje je Izrael preduzeo, a koje predstavljaju grubo kršenje normi međunarodnog prava. Pozivamo izraelsku stranu da prekine oružane provokacije protiv Sirije i da se uzdrži od koraka koji će imati velike posledica za ceo region“, piše u saopštenju ruskog Ministarstva inostranih poslova.

Ističe se da je nastavak takvih akcija apsolutno neprihvatljiv, posebno kada mnoge zemlje sveta, uključujući i Rusiju, aktivno pomažu Siriji u prevazilaženju posledica razornog zemljotresa, šalju joj svoje spasioce, lekare i humanitarnu pomoć.
Prema podacima sirijskih vlasti, kao rezultat napada Izraela na Damask tokom prošle noći je poginulo najmanje petoro ljudi, 15 je ranjeno, a srušeno je i nekoliko kuća.
Napad Izraela na Damask - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
SVET
Izraelska raketa pogodila centar Damaska, ima mrtvih i ranjenih
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala