- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Kuvao je za Putina, a sada kuva za Beograđane | Moja Rusija u Srbiji

© SputnikVasilij Golobotovski
Vasilij Golobotovski - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
Pratite nas
U novoj epizodi „Moje Rusije u Srbiji“ otkrivamo tajne ruske kuhinje, a za nas kuva Vasilij Golobotovski koji je iz rodne Ukrajine, preko Rusije stigao u Srbiju, gde je danas šef kuhinje jednog poznatog beogradskog restorana.
U Moskvi je 15 godina spremao hranu za bogatu rusku klijentelu, a radio je i u čuvenim moskovskim restoranima koji pripadaju Arkadiju Novikovu, jednom od najpoznatijih ruskih ugostitelja čija imperija obuhvata na desetine ekskluzivnih restorana širom sveta.
Golobotovski je kuvao i za Vladimira Putina, Dmitrija Medvedeva i druge ruske zvaničnike, kao i njihove visoke goste iz inostranstva, pa otkriva šta je na jelovniku ruskog predsednika.
Saznaćete i koje su razlike u ukusima Srba i Rusa, ali i videti kako se spremaju neki od ruskih specijaliteta.
Zavirićemo u gastronomski kotao Rusije i Sovjetskog Saveza, saznati istoriju ruske kuhinje i otkriti šta danas najradije jedu Rusi, a koji je omiljeni specijalitet Golobotovskog.

O emisiji „Moja Rusija u Srbiji“

Nova sezona „Moje Rusije“ Olivere Ikodinović pod novim nazivom – „Moja Rusija u Srbiji“. Iz daleke Rusije preselili smo na Balkan, gde obilazimo vama poznata, ali i skrivena „ruska mesta“ u Srbiji. Otkrivamo i kakav su trag ostavili Rusi u Srbiji kroz istoriju – od kulture, prosvete, umetnosti, arhitekture do svih drugih sfera. Nastavljamo da upoznajemo ruske tradicije i običaje i jačamo veze između naših država i naroda. Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
Ruski dom u Beogradu osvetljen u bojama ruske zastave - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
Podkast
Šta se skriva iza zidina Ruskog doma usred Beograda | Moja Rusija u Srbiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala