- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Antiratni protest u Vašingtonu: Zahtev za prekid pomoći Kijevu i rasformiranje NATO /video/

© Foto : Youtube/Rage Against the War MachineAntiratni protest u Vašingtonu
Antiratni protest u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
Pratite nas
Antiratni protest pod nazivom „Rage Against The War Machine“ održava se u Vašingtonu, a organizatori zahtevaju mir u Ukrajini i prekid američkog vojnog pomaganja Kijevu.
Protest, koji organizuju Libertarijanska partija i Narodna partija, održava se ispred Linkolnovog memorijala u američkoj prestonici.
„Demokrate i republikanci su naoružali Ukrajinu sa desetinama milijardi dolara u oružju i vojnoj pomoći. Rat je ubio na desetine hiljada ljudi, raselio milione i gura nas ka nuklearnom trećem svetskom ratu. Zaustavite finansiranje rata“, navodi se u proglasu organizatora.
Oni u zahtevima dodaju da su SAD „podstakle rat u Ukrajini pučem protiv demokratski izabrane vlasti 2014. godine i sabotirale mirovni sporazum između Rusije i Ukrajine u martu 2022.“
Kako dodaju, sukob u Ukrajini „ubrzao je inflaciju i cene hrane, goriva i energenata.
„Sjedinjene Američke Države digle su u vazduh ruske gasovode ka Evropi, kojoj su oduzeli energiju i deindustrijalizovali je“, navode organizatori.
Oni pozivaju i na rasformiranje NATO pakta, jer je „njegovo širenje ka granicama Rusije isprovociralo rat u Ukrajini“, kao i na oslobađanje Džulijana Asanža.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala