- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Zaustavite finansiranje rata“: Sprema se mirovni protest u Vašingtonu

© AP Photo / Mark TenallySpomenik Linkolnu u Vašingtonu
Spomenik Linkolnu u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
Pratite nas
Antiratni protest pod nazivom "Rage Against The War Machine" biće održan sutra u Vašingtonu, a organizatori zahtevaju mir u Ukrajini i prekid američkog vojnog pomaganja Kijevu.
Protest, koji organizuju Libertarijanska partija i Narodna partija, biće održan ispred Linkolnovog memorijala u američkoj prestonici, a kao govornici su najavljeni, između ostalih, bivši senator Ron Pol, nekadašnji predsednički kandidat Tulsi Gabard, bivši kongresmeni Denis Kusinić i Sintija Mekini, osnivač „Pink flojda“ Rodžer Voters...

„Demokrate i republikanci su naoružali Ukrajinu sa desetinama milijardi dolara u oružju i vojnoj pomoći. Rat je ubio na desetine hiljada ljudi, raselio milione i gura nas ka nuklearnom trećem svetskom ratu. Zaustavite finansiranje rata“, navodi se u proglasu organizatora.

Oni u zahtevima dodaju da su SAD „podstakle rat u Ukrajini pučem protiv demokratski izabrane vlasti 2014. godine i sabotirale mirovni sporazum između Rusije i Ukrajine u martu 2022.“
Kako dodaju, sukob u Ukrajini „ubrzao je inflaciju i cene hrane, goriva i energenata.
„Sjedinjene Američke Države digle su u vazduh ruske gasovode ka Evropi, kojoj su oduzeli energiju i deindustrijalizovali je“, navode organizatori.
Oni pozivaju i na rasformiranje NATO pakta, jer je „njegovo širenje ka granicama Rusije isprovociralo rat u Ukrajini“, kao i na oslobađanje Džulijana Asanža.
Tara Rid, glumica, koja će takođe govoriti na protestu, rekla je, gostujući kod Takera Karlsona na Foks njuzu, da su Amerikanci „siti toga što njihova vlada troši 100 milijardi dolara na pomoć Ukrajini, dok se problemi u zemlji ignorišu“.
Osnivač grupe Pink Flojd Rodžer Voters - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2023
SVET
Obraćanje osnivača „Pink Flojda“ velikim silama: Svi vi, odmah menjajte politiku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala