- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokićev „čuvar“ izveo magiju – Amerikanac „naoružao“ Srbina u borbi za titulu

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić, Denver - Juta
Nikola Jokić, Denver - Juta - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
Pratite nas
Kada je nekadašnji predsednik za košarku Tim Koneli odlučio da napusti Denver i pređe u Minesotu, Kalvin But se momentalno izdvojio kao glavni kandidat da ga zameni u ulozi donosioca odluka u redovima Nagetsa.
Verovao je u svoju viziju tima Denvera koji je sklopio oko Nikole Jokića.

„Ako pričamo o Nikoli, koji je MVP lige, ja sam čuvar njegovih najboljih godina, rekao je But prošlog juna.

Zatim je prionuo na posao. But je draftovao Krstijana Brauna pa trejdovao kako bi doveo Koldvel-Poupa. Potpisao je i slobodnog agenta Brusa Brauna, a sva trojica su dali doprinos Denverovom skoru od 39-18 kojim vodi na Zapadu.
U četvrtak, poslednjeg dana trejda, dodali su i nvog aduta s klupe, Tomasa Brajanta, koji popunjava možda najveću rupu u rosteru Nagetsa, pa Jokić sada ima ubojita oružja kojim može da napadne NBA titulu.
Malo nakon pobede Nagetsa na gostovanju u Šarlotu u subotu od 119:105, otkriven je i poslednji adut Buta. Veteran Redži Džekson, jedan od kvalitetnijih i dostupnih igrača na tržištu, potpisao je za Denver. To je angažman koji su Nagetsi morali da realizuju, posebno jer je igra na plejemejkeru dospela u problem posle povrede Džamala Marija i odlaska Bonsa Hejlanda.
Butov poslednji potez pratio je šemu koju smo gledali u proteklih desset meseci. Generalni menadžer Denvera je uočio problem i brzo ga rešio. But je smatrao da su Nagetsi morali da se pojačaju odbrambenim igračima, pa je doveo Koldvel-Poupa i dva Brauna. Zatim je bio potreban „apgrejd“ na centru, pa je But angažovao Brajanta.
Možemo da raspravljamo i da li je „najsporniji“ potez - potpisivanje Deandre Džordana kao slobodnog agenta - bilo dobra stvar. Džordan nije briljirao na terenu, ali je u svlačionici vrlo važan i definitivno zaslužuje mesto u rosteru.
U proteklih nekoliko meseci postalo je očigledno da Hejlend neće biti u dugoročnim planovima Denvera i da Nagetsi ne mogu da računaju na njega u plej-ofu kao tim koji želi da osvoji NBA ligu. Zato je But umesto njega doveo Redžija Džeksona, veterana plejmejkera sa velikim iskustvom, koji bi donosio poene sa klupe.
Dovođenjem Džeksona i Brajanta, But je oživeo „drugu jedinicu“ Nagetsa koja se dosta mučila prethodnih godina. Zamislite ovo: Denver je dobio Brajanta i Džeksona u zamenu za Hejlenda, Devona Rida i drugog pika na draftu. Nije loše. Potez možda i za nagradu za generalnog menadžera godine.
U svakom slučaju, Nagetsi su ove sezone napravili iskorak i svoj roster doveli na nivo favorita za šampionsku titulu. Deluje da tim našeg Nikole Jokića konačno ima sve što je potrebno. Napad, odbranu, klupu i iskustvo.
Denver je na dobrom putu ka... prednosti domaćeg terena u plej-ofu, verovatno kao broj 1 na Zapadu i potencijalni favorit za titulu. But je doveo Nagetse u poziciju da osvoje prvu NBA šampionsku titulu u istoriji ove franšize.
Za sada,se ispostavio kao dobar čuvar, ne samo Nikole Jokića već i kompletnog Denvera.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Partizan Crvena Zvezda Kup Radivoja Koraća - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
SPORT
Zvezdin preokret u dimu Čaira – protiv Mege za Žućkovu levicu
Alen Smailagić i Željko Obradović - KK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
SPORT
Nekada Novica i Bogdan, danas Alen i Jam, ali – gde je Filip?
Andrej Stojaković – sin Peđe Stojakovića - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
SPORT
Srbiji se ponavlja slučaj „Dončić“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala