- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Predsednik Minhenske konferencije: Zapad bezuspešno hteo da ostavi utisak na Putina

© AP Photo / Matthias SchraderMinhenska bezbednosna konferencija
Minhenska bezbednosna konferencija - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
Pratite nas
Prošlogodišnja Minhenska konferencija o bezbednosti trebalo je da ostavi utisak na predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina da je Zapad jedinstven, ali to se nije dogodilo, izjavio je u petak predsednik tog foruma Kristof Hojsten.
Minhenska konferencija o bezbednosti otvorena je u petak, a Rusija već drugu godinu ne učestvuje u njenom radu, bez obzira na strahovanja niza političara i eksperata da su izgradnja bezbednosti i težnja ka miru bez dijaloga s Moskvom nemogući.
Centralna tema konferencije je kriza u Ukrajini. Prošle godine na tom skupu je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski zapretio da će preispitati odustajanje te zemlje od nuklearnog oružja.
„Dvadesetog februara 2022. godine održana je Minhenska konferencija o bezbednosti. Imali smo bleske nade da će na Vladimira Putina ostaviti utisak jedinstvo internacionalne zajednice, koje je ovde demonstrirano“, rekao je Hojsten u uvodnom govoru.
Prema njegovom priznanju, to se nije dogodilo: nekoliko dana kasnije počela je ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini.
Predsednik Francuske Emanuel Makron - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Nije vreme za dijalog sa Rusijom - Makron pozvao na veću podršku Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala