- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Somborski ringišpil“ i dalje vrti Ameriku – Jokić ubedljivo na vrhu MVP liste

© AP PhotoNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
Pratite nas
Nikola Jokić, lider Denvera i dvostruki uzastopni MVP NBA lige, hita ka trećoj uzastopnoj tituli, tako prognoziraju ugledni novinari u Americi koji su svoj sud dali u tradicionalnoj anketi „ESPN“.
Njih čak 77 od 100, koliko ih je glasalo, na vrh liste stavilo je košarkaškog genija iz Sombora, čiji čuveni ringišpil godinama unazad vrti i vozi Ameriku.
Poezija u pokretu, to je ono što najbolje demonstrira iz utakmice u utakmicu Nikola Jokić.
Skromni momak iz Sombora ne sili stvari, već u svom stilu - prečesto usporenom, a opet neuhvatljivom i neverovatno inteligentnom, cepa protivničke odbrane i pravi razliku na parketu u korist svog tima koji je lider Zapadne konferencije (Denver ima učinak 41-18).
To možete samo ukoliko imate neverovatan košarkaški IQ i ukoliko vidite stvari unapred, brže i bolje od ostalih. A sve to ima u malom mozgu veliki Nikola koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim! Pa čak ni Amerikance koji bi rado na tronu videli nekog drugog, trećeg, petog.
Luka Dončić Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2023
SPORT
Luka se poklonio Nikoli: „To je nešto posebno“
Ma, bilo koga. Ali, ne može. Ne ide to tako jer je svima očigledna i jasna ta Jokićeva surova dominacija. I tako non-stop. Taman kada ponestane epiteta da se opiše sve ono što radi centar Denvera koji ima razmišljanje najboljeg plejmejkera i trojke pogađa kao najprecizniji bekovi, ih demantuje.
Jokić prosečno beleži tripl-dabl i u tradicionalnoj anketi koju je sproveo „ESPN“ ubedljivo se nalazi na vrhu liste za novog-starog MVP-ja NBA lige.
Srpski reprezentativac je na najboljem mogućem putu da ostvari „back to back to back“ i da prigrli treću titulu u nizu za najkorisnijeg igrača najjače košarkaške lige.
Čak 77 novinara je dalo glas Nikoli Jokiću i to ga je svrstalo na prvo mesto sa ogromnih 913 poena, dok je daleko iza njega završio Janis Adetokumbo iz Milvoki Baksa sa 552 boda, dok je snažni Kamerunac Džoel Embid treći sa 490 poena.
Slede Džejson Tejtum, pa tek onda na petom mestu Luka Dončić, prva zvezda Dalas Maveriksa.
Jokić je od 77 novinara dobio maksimalan broj glasova, dok je 15 puta biran kao drugi, sedam puta kao treći i dobio je jedan glas kao četvrti najbolji košarkaš.
Za naturalizovanog Grka Adetokumba je 11 novinara glasalo da je najbolji, čak 38 ga je stavilo iza Jokića, dok je dobio 25 glasova za treće mesto, odnosno 14 za četvrto i devet za peto.
Jasno je da ovakva dominacija na savršen način oslikava stvari i ukazuje da bi Jokić mogao da uđe u društvo Lerija Birda, Bila Rasela i Vilta Čemberlena koji su osvojili po tri uzastopne MVP titule.
Novu priliku da zavrti Ameriku "somborski ringišpil" će imati u noći između subote i nedelje, kada će Jokić biti deo Tima Lebron na Ol-star meču protiv Tima Janis.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Janis Adetokumbo - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
SPORT
Janis ispisao istoriju, pa zabrinuo Milvoki – kapiten Istoka upitan za Ol-star
Nikola Jokić Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2023
SPORT
Jokić i Dončiću pokazao ko je gazda u NBA – pao je i rekord Medžika Džonsona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala