Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić se sastao i sa Blinkenom; Razgovor sa Makronom i Šolcom ozbiljan

© Foto : Instagram/BudućnostSrbijeEntoni Blinken i Aleksandar Vučić
Entoni Blinken i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
Pratite nas
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa državnim sekretarom Sjedinjenih Američkih Država Entonijem Blinkenom na otvaranju Minhenske konferencije o bezbednosti. Prethodno se Vučić sastao predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i kancelarom Nemačke Olafom Šolcom.
„Osim razgovora o odnosima Beograda i Prištine potvrdili smo sve bolje bilateralne odnose između Srbije i Amerike, napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.
Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić boravi danas u dvodnevnoj poseti Saveznoj Republici Nemačkoj, gde će učestvovati na 59. Minhenskoj konferenciji o bezbednosti
Vučiće je pre sastanka sa Blinkenom razgovarao sa Šolcom i Makronom, ocenivši taj sastnaka ozbiljnim i korektnim.
"Ozbiljan i korektan sastanak sa najodgovornijim ljudima EU o procesu dijaloga sa Prištinom, francusko-nemačkom planu i našim bilateralnim odnosima", objavljeno je. na Instagram profilu "buducnostsrbijeav".
Srpski lider je sastanke u Minhenu danas započeo sa sa predsednikom Vlade Grčke Kirjakosom Micotakisom sa kojim je imao „veoma dobar, iskren i prijateljski razgovor“.
Potom je predsednik Srbije razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Ujednjenog Kraljevstva i Severene Irske Džejmsom Klaverlijem, sa kojim je, kako je rekao, ima veoma važan i izuzetno koristan sastanak.
Usledio je i kratak susret sa Žozepom Boreljom.
„Koliko sutra očekuje nas novi sastanak i nastavak borbe za očuvanje mira i stabilnosti celog Zapadnog Balkana“, napisao je Vučić na svom nalogu na Instagramu*.
Predviđeni su Vučićevi susreti i sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom.
Predsednik Vučić je ranije danas, po dolasku u Minhen, poručio da ga čeka naporan dan, ali i da veruje da će se uspešno izboriti za interese Srbije i da će građanima moći da saopšti dobre vesti - neke danas, a neke za sedam dana - koje se tiču Kosova i Metohije.
*(Aktivnosti „Meta“ - društvene mreže Fejsbuk i Instagram zabranjene su u Rusiji kao ekstremističke)
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala