- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Američki ratni huškači otišli korak dalje: Zaharova se obratila Nulandovoj

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
Pratite nas
Izjave zamenice američkog državnog sekretara Viktorije Nuland o napadima na Krim još jednom potvrđuju umešanost Sjedinjenih Američkih Država u sukob u Ukrajini, izjavila portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Dozvolila je sebi čitav niz zapanjujućih i apsurdnih izjava. Još jednom moramo da konstatujemo umešanost SAD u sukob u Ukrajini – isporučuju joj oružje u ogromnim količinama, pružaju obaveštajne podatke, učestvuju u planiranju vojnih operacija“, izjavila je Zaharova.
Kako je dodala, sada su „američki ratni huškači otišli korak dalje“.
„Oni podstiču kijevski režim na dalju eskalaciju, na to da se rat proširi na teritoriju naše zemlje – tako, direktnim napadima. To je ono na šta smo i ranije upozoravali i ono zbog čega smo bili primorani da pokrenemo specijalnu vojnu operaciju“, kazala je Zaharova.
Ona je savetovala američku stranu da se pozabave belim balonima i NLO.

„Želela bih da dam savet Viktoriji Nuland. Viktorija, pozabavite se belim balonima i NLO, oni u velikom broju krstare američkim prostorima. Kao što vidimo, nešto vam ne ide baš od ruke da brzo i efikasno rešavate situaciju sa tim neidentifikovanim objektima. Naši ljudi vam se smeju, a vi i dalje maštate o porazu Rusije i sada još pozivate kijevski režim da krene sa napadom na Krim. Viktorija, imate čime da se pozabavite i kod kuće“, poručila je Zaharova.

Ranije je zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland rekla da su vojni objekti na Krimu za Ukrajinu legitimni ciljevi i da Amerika to podržava.
Pomoćnica američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Viktorija Nuland - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
SVET
Viktorija Nuland: Objekti na Krimu legitimni ciljevi za Kijev, Amerika to podržava
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala