- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Veliki humanitarni koncert u Ruskom domu za žrtve zemljotresa u Siriji

© Foto : Ruski dom/Ustupljeno SputnjikuSirija, žrtve zemljotresa, humanitarni koncert
Sirija, žrtve zemljotresa, humanitarni koncert - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2023
Pratite nas
Veliki humanitarni koncert „Nastradalima u Siriji. Ko će, ako ne mi!“ za žrtve zemljotresa u toj zemlji biće održan u sredu 22. februara u 19 časova u prostorijama Ruskog doma u Beogradu.
Sa programom „Sve boje Rusije“ nastupiće Hor „Aleksandar Nevski“ iz Banje Luke koji je pod upravom profesora Lazara Radoje već punih deset godina važna karika koja povezuje kulturu naših naroda.
Specijalni gost koncerta biće Pavlina Radovanović iz Orahovca na Kosovu i Metohiji. Na programu su duhovne pesme, ruske klasične i savremene melodije.
Koncert je organizovan zajedno sa Ruskom humanitarnom misijom na Balkanu, pod pokroviteljstvom Kabineta predsednika Republike Srpske i kompanije „Nestro petrol“, a sva prikupljena sredstva biće upućena Ambasadi Sirije u Beogradu.
„Stihija koja je pogodila Siriju unesrećila je desetine hiljada ljudi. Njihova patnja pogoršana je međunarodnim sankcijama, koje su zemlju praktično lišile humanitarne pomoći. Srpski narod, koji je embargo osetio na svojoj koži, bolje od drugih razume nevolju Sirijaca“, ističe se u saopštenju Ruskog doma.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala