- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Objektivna istraga bila bi dokaz da je Norveška nevina po pitanju "Severnog toka"

© Sputnik / Aleksandar Viljf / Uđi u bazu fotografijaOslo
Oslo - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2023
Pratite nas
Norveška treba da bude zainteresovana za objektivnu istragu u vezi sa eksplozijama na gasovodima „Severni tok“ uz učešće Rusije, kako bi dokazala svoju nevinost po tom pitanju, izjavio je ambasador Rusije pri međunarodnim organizacijama u Beču Mihail Uljanov.
„Analitičari insistiraju na tome da je, najverovatnije, Norveška direktno učestvovala u diverziji protiv ‘Severnog toka 2’. Zvanični Oslo treba da bude zainteresovan za sprovođenje objektivne istrage uz učešće Rusije kako bi dokazao svoju nevinost“, napisao je Uljanov na Telegramu.
Teroristički napadi su se dogodili 26. septembra prošle godine na dva ruska gasovoda - „Severnom toku“ i „Severnom toku 2“. Nemačka, Danska i Švedska nisu isključile mogućnost da se radi o diverziji. Rusko Tužilaštvo i predsednik Rusije Vladimir Putin okarakterisali su eksplozije kao terorističke napade.
Podsetimo, Američki novinar Simur Herš je ranije objavio tekst o svojoj istrazi eksplozija na gasnim magistralama „Severnog toka“. U članku Herš navodi da su američki ronioci tokom vojnih vežbi NATO-a „Baltops“ na leto 2022. godine pod cevovode „Severnog toka“ postavili eksploziv, koji su tri meseca kasnije aktivirali Norvežani.
Pentagon i Bela kuća su saopštili da SAD nemaju veze s tim a Stejt department je pozvao da se veruje stavu Amerike.
Edvard Snouden - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
SVET
Snouden: Pričom o vazdušnim balonima i vanzemaljcima odvlači se pažnja sa istraga oko "Severnog toka"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala