- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Patrušev: Zapad mašta o raspadu Rusije, realizacija sporazuma ih ne zanima

© Sputnik / Alekseй MaйševPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2023
Pratite nas
Zapadne zemlje nisu nameravale da ispune sporazum o razvoju partnerskih odnosa s Moskvom, oni su maštali i maštaju o raspadu Rusije, rekao je sekretar Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev.
On je dodao da su mnogo godina lideri zapadnih država davali usmena obećanja ili potpisivali različite dokumente o razvoju partnerskih odnosa sa Rusijom, ali su nedavne izjave nekih od njih pokazale da su Rusiju svesno obmanjivali rukovodeći se sopstvenim sebičnim ciljevima.
„Nisu nameravali i ne nameravaju da ispunjavaju postignute sporazume. Maštali su i maštaju o raspadu Rusije“, istakao je Patrušev i podsetio da je Zapad govorio da se neće širiti na istok ali da su svoju vojnu infrastrukturu doveli tik do ruskih granica.
Podsetio je i na potpisane Minske sporazume koje takođe na Zapadu nisu nameravali da realizuju nego su od 2014. godine pripremali Ukrajinu za rat s Rusijom, transformišući je u antirusku militarizovanu državu potpuno potčinjenu interesima NATO.
„Rukovodeći se ciljem da poraze Rusiju, SAD i njihove pristalice planiraju da nastave sukob, postajući praktično njihov deo. Iako shvataju da to nosi sa sobom velike ljudske žrtve na ukrajinskoj strani oni to ne smatraju svojim problemom“, zaključio je Patrušev.
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2023
RUSIJA
Peskov: Minski sporazumi bili kamuflaža za namere Kijeva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala