- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

"Čuli smo kako se zemlja trese": Vatrena kugla zaparala nebo iznad Teksasa /video/

© Foto : Harish Deshmukh/screenshot/TwitterMeteor iznad SAD
Meteor iznad SAD - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2023
Pratite nas
Lokalno stanovništvo prijavilo je „vatrenu kuglu na nebu“ u južnom Teksasu. Kako se navodi, meteor je viđen kako bukti na nebu iznad Teksasa u sredu uveče, rekao je lokalni šerif, koji se pozivao na kontrolore letenja u toj oblasti.
Američka nacionalna meteorološka služba potvrdila je da je otkrila sjajan „bljesak“ u atmosferi, skoro tačno deset godina nakon što je masivni meteor pao u Čeljabinsk, u Rusiji.
Šerif okruga Hidalgo Edi Gera javio se na društvenim mrežama kako bi preneo izveštaje vazduhoplovnih vlasti u Hjustonu, rekavši da je više od jedne letelice primetilo meteor u blizini Mekalina, pograničnog grada u južnom Teksasu, piše RT.
„Moji savezni partneri su me obavestili da je Kontrola vazdušnog saobraćaja Hjustona primila izveštaje od dva aviona da su videli meteorit zapadno od Mekalina. Gde je tačno mesto udara, nije poznato”, rekao je šerif i dodao da nema izveštaja o šteti u toj oblasti.
Šef policije u obližnjem Altonu Džonatan Flores rekao je lokalnim medijima da se „udar“ dogodio u sredu uveče, ali nije mogao da precizira njegovo poreklo.
„Znam da je bilo široko rasprostranjeno. Postoji više gradova koji su dobili isti poziv“, rekao je on.
Policija u drugom susednom gradu, Misiji, saopštila je da su primili stotine sličnih izveštaja od stanovnika koji su „čuli kako se zemlja trese“, a šef policije Cezar Tores je naveo da je odeljenje zatražilo „vazdušnu podršku“ od Teksaškog odeljenja za javnu bezbednost. Za sada nema izveštaja o šteti ili povređenima u gradu.
Sektor Nacionalne meteorološke službe za Braunsvil i dolinu Rio Grande u Teksasu kasnije je podelila slike koje je snimio satelit „Geostejšeneri lajtning maper“, rekavši da je „primio izveštaje o mogućem meteoru/vatrenoj kugli na nebu ranije ove večeri zapadno od Mekalina“. Objasnio je da slike pokazuju da je postojao „blesak u atmosferi“ dovoljno jak da ga sateliti u orbiti vide negde oko 17.30 po lokalnom vremenu.
Tajms skver - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
SVET
Invazija „malih zelenih“ na Tajms skver – Pušta li SAD niz vodu Ukrajinu zbog napada vanzemaljaca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala