- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Vučić objasnio šta stoji iza odluke o jačanju specijalnih snaga Vojske Srbije

Vojska Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
Pratite nas
Povećanje broja specijalnih jedinica Vojske Srbije je velika odluka, koju nije lako sprovesti, ali će ona podići i neke gradove u Srbiji, rekao je predsednik Aleksandar Vučić u Kragujevcu, gde je prisustvovao svečanoj akademiji povodom Dana državnosti.
„Naša vojska je sistematski uništavana od 2000. godine, bilo je teško vratiti ono što je nekada imala. Bio sam i ministar odbrane i vrhovni sam komandant 9 godina, znam sve nedostatke i probleme naše vojske, od kadrovske strukture, brojnog stanja, čini mi se da znam svaku granatu, minu, i one koje nam nedostaju, svakog vozila, guseničara, lovaca, bombardera, aviona, helikoptera, do dronova“, rekao je Vučić.
Imajući to sve u vidu, doneo sam odluku koja je važna za napredak i dalje jačanje Vojske Srbije, prokomentarisao je on odluku o jačanju specijalnih snaga.
„To je velika odluka, nije je lako sprovesti jer zahteva ogromna ulaganja, ali će podići neke nove gradove i na istoku i na zapadu zemlje, podići će standard Žandarmerije...“, pojasnio je predsednik.
Specijalne snage Vojske Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
SRBIJA
Vučić doneo odluku o povećanju broja specijalnih jedinica u Srbiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala